Dekor

Bevadulnak a sorozatrajongók Róma karácsonyfájától

A Netflix szponzorálja az olasz főváros idei fenyőfáját, míg a látványos, vatikáni betlehemhez egyenesen Jesolóból hozzák a homokot.

Jesolói homokból készítik el idén a Vatikán idei karácsonyi jászlát. Három teherautó mintegy 35 tonna homokot szállít a napokban a Szent Péter térre az olasz fürdővárosból. Egy öt méter magas, 15 méter széles és 8 méter hosszú piramist fognak emelni belőle, amelyből művészek faragják ki a látványos betlehemet. A homokot Rómába szállítása előtt megáldotta Francesco Moraglia velencei pátriárka.

Jesolo így mutatja meg a világnak a homokból készült betlehemi jászol tradícióját. A város tengerpartján 16 éve készítenek betlehemes figurákat homokból a karácsonyt megelőző időszakban.


Az idei Szent Péter téri betlehem elkészítésében egy amerikai, egy orosz, egy holland és egy cseh művész is részt vesz. A tervek szerint december 7-ig elkészül, másnap felavatják, majd felkapcsolják a karácsonyfa fényeit.

Az idei fenyő Friuli-Venezia Giulia tartományból érkezik. Miután Róma város karácsonyfája tavaly gúnyolódás tárgyává vált silány minősége miatt, a Netflix online videószolgáltató idén úgy döntött, pénzzel segíti a rómaiakat, hogy ezúttal „luxus karácsonyfájuk” legyen. Az ismert tartalomszolgáltató 376 ezer eurót (120 millió forint) adományoz a fenyőfára.


A fenyőt a tervek szerint 100 különböző gömb díszíti majd, melyeken a Netflix sorozatainak legkedveltebb főszereplői lesznek láthatóak. A cég ajánlatának elfogadásával Róma követi más európai városok példáját, melyek szponzort keresnek saját karácsonyfájuk felállításához.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top