nlc.hu
Dekor

Közel 72 milliárd forintot nyertek a karácsonyi lottón egy spanyol cég dolgozói

Óriási pénzösszeget, közel 72 milliárd forintot nyertek a karácsonyi lottón egy spanyol cég dolgozói

A cég a koronavírus-járvány miatt szinte válságba került, de most majdnem minden dolgozója rengeteg pénzhez jutott.
Közel 72 milliárd forintot nyertek a karácsonyi lottón egy spanyol cég dolgozói

Mintegy 200 millió eurót, azaz 72 milliárd forintnak megfelelő összeget nyertek kedden az El Gordo (A kövér) nevű hagyományos spanyol karácsonyi lottón.

A boldog nyertesek egy, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került autóipari cég dolgozói lettek. 

Az Industrias Teixedó vállalat elnöke a spanyol közszolgálati televíziónak elmondta, hogy véletlenszerűen választotta ki a 72897-es számsort, amelyet közösen játszottak meg a munkatársak és amely végül főnyereményt ért. – írta meg a HVG.

A spanyol karácsonyi lottó jellegzetessége, hogy egy számból sok szelvényt adnak el, így lehetnek többen is a fődíj nyertesei. Ezúttal is így történt, az idei főnyereménynek örültek például Granadában, Madridban és Punta Umbríában is.

Bár nagy lehetett az öröm, a koronavírus miatt jóval visszafogottabban zajlott idén a nagy múltra visszatekintő karácsonyi lottó körüli ünneplés. Az egészségügyi korlátozások a sorsolásra is hatással voltak, 1913 óta először közönség nélkül húzták ki a számokat a San Ildefonso általános iskola diákjai a Királyi Színházban (Teatro Real). A gyerekek a sorsolás idejére levehették magukról a maszkot, mivel a számokat és a hozzájuk tartozó nyereményt is énekelve mondják be a húzás után.

(HVG)

Kiemelt kép: Pixabay

Még több érdekesség nyereményekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top