nlc.hu
Dekor

Adventi naptár vécépapír-gurigákból

Vécépapír-gurigákból készített adventi naptárt a kreatív apuka

Egy kis festék, egy kis ragasztó és kész is!

Az ünnepi készülődésre sosem árt tartalékolni, azonban egy brit apuka elhatározta, hogy igyekszik a lehető legjobban lefaragni a költségeket. A doveri Darren Cullen “civilben” bűvészként dolgozik, most pedig úgy gondolta, a barkácsolást egy kis környezettudatossági neveléssel is összeköti és beavatja gyerekeit az újrahasznosításba, saját készítésű adventi naptárjával.

Összeszedte a szükséges számú vécépapír-gurigát – ehhez az ismerősei segítségét kérte –  vásárolt egy zacskó csokit és munkához látott. A gurigákat először lefestette, majd karácsonyfa-alakzatba rendezve összeragasztotta, a kész installációt pedig egy kartonlaphoz rögzítette. 

Így készíts kreatív adventi naptárt

Képünk illusztráció, de akár így is készíthetsz adventi naptárt, vécépapírgurigákból (Fotó: Getty Images)

Miután megszáradt, a gurigákat megtöltötte az apró ajándékokkal, csokival, kisebb LEGO játékokkal és más játékfigurákkal, majd az egészet karácsonyi csomagolópapírral borította be. Az egyes gurigák “bejáratát” számokkal jelölte meg, így a gyerekek mindig tudták, hogy melyik nap melyik csomagot bonthatják fel. 

A kreatív apuka azt a tippet osztotta meg azokkal, akik hasonlóban gondolkodnak, hogy szánjanak időt a ragasztó megszáradására, ez vitte el ugyanis a legtöbb időt a projektből. 

A kész adventi naptár fotóiért kattints a Metro cikkére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top