nlc.hu
Dekor

Fura trükkel spórol a karácsonyon a nyolc gyerekes anyuka

Egyetlen ajándékot vásárolt csak a nyolcgyerekes anyuka

Ennek ellenére a gyerekei nem is lehetnének boldogabbak.

Idén karácsonykor sok helyen lesznek majd szomorúak, amikor nem érkezik meg időre a korábban rendelt ajándék, a világszerte tapasztalható készlethiány, illetve a logisztika akadozása miatt.

Ez azonban nem fogja érinteni a kanadai Angie Wipf családját, a nyolcgyerekes anyuka ugyanis különleges megoldáshoz folyamodott: a gyerekei nem kapnak ajándékokat, csupán egy nagyobb csomag áll majd a karácsonyfa alatt, azon kell osztozniuk.

Az életvezetési tanácsadóként dolgozó nő korábban évente körülbelül 700 dollárt, azaz szűk 230 ezer forintot költött gyerekei ajándékaira – volt olyan év, amikor 40-nél is több csomagot szerzett be – pár éve azonban változtatott ezen.

2019-ben ugyanis rájött, hogy a gyerekek általában csak arra az ajándékra emlékeznek, amit a legjobban vártak, a többit hamar elfelejtik. Angie Wipf ezért úgy döntött, hogy egy nagyobb ajándékot vásárol csak, amin nyolc gyerekének osztozkodnia kell.

Ennél a családnál csak egy ajándékot kapnak a gyerekek

Képünk illusztráció (FOtó: GEtty Images)

A takarékos anyuka az így megspórolt pénzből állatkerti belépőkre és egyéb hasonló szabadidős elfoglaltságokra költ inkább.

“Az élmények sokkal maradandóbbak, mint a tárgyak” – idézte az anyukát a Daily Star. A spórolásra azért is szükség volt, mert a nyolc gyerekből egynek épp december 23-án van a születésnapja, egy másiknak pedig januárban. A szülinapi ajándékokon viszont az anyuka nem hajlandó spórolni.

Meglepő módon a gyerekek jól fogadták a változást, mivel így valóban jobban örülnek és jobban is emlékeznek a karácsonyi ajándékra.

Ezen felül sokkal több időt töltenek egymással az ünnepi időszakban: rajzolgatnak, sütit sütnek vagy ünnepi filmeket néznek a tévében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top