nlc.hu
Dekor

Karácsonyi trendek 2022

Meglepő újdonságok az idei karácsonyi trendekben

Kiderült, milyen színek, motívumok hódítanak idén az ünnepi dekorációban.

Idén a megszokott karácsonyi csillogás (bronz, ezüst, ekrü) kiegészítőiként a farmerkék és a tengerészkék színek hódítanak. Szintén népszerű a gold díva art deco, amely az arany-fekete ellentétére épülve jellegzetes színvilágú, egyenes vonalaival elegáns megjelentésű – hívta fel a figyelmet a Praktiker barkácsáruházlánc szakértője.

Manók és duplakockás minták

A figurák közül a szarvas és az erdei manók idén is sokféle összeállításban szerepelnek. Azok esetében, akik a házias vidéki stílust részesítik előnyben, a konyharuhák és asztali dekorációk terén a duplakockás, bronz, barna és farmerkék színek alkotják az aktuális karácsonyi trendet, összhangban a díszpárnákkal és plédekkel. 

manó

Manódekorációk – Fotó: illusztráció, iStock

Az illatok terén idén a virágillat és a lágyabb illatok hódítanak, valamint népszerű a keleti füstölők világa, például a szantálfa illatát keresik a legtöbben.

Az üveggömb egyeduralma

A tapasztalatok szerint a karácsonyfadíszek közül az üveggömb megunhatatlannak bizonyul. Népszerűek a természetes díszítőelemek is, sokan használnak ágakat, tobozokat, bogyókat – olykor keverve a modern díszekkel.

karácsonyfa

Trendi a farmerkék és a tengerészkék szín – Fotó: illusztráció, iStock

A műfenyők közül a kevert szilikon vagy tiszta szilikon anyagú a legkeresettebb, mérete szerint pedig a 180 centiméter feletti a legnépszerűbb. A selyemfonatú műfenyőt már kevesebben keresik. Fenyőtalpnak a vízzel megtölthető, stabilizálható típusok is népszerűek.

Ami a világítást illeti, népszerűek az energiatakarékos LED-világítási megoldások, de a mobiltelefonos applikációval működő karácsonyi LED-világítás az igazi sláger.

Mutatjuk:

Zöld megoldások a csomagolásban

Ajándékcsomagolás terén – a szakértő szerint – egyre határozottabban lehet érezni a hagyományos, „mindent befedő” csomagolás visszaszorulását. Sokan használnak újrahasznosított ajándéktasakot, valamint trendi lett az is, hogy egyszerűen egy szalaggal kötik át, vagy újrafelhasználható, minőségi textilben adják át az ajándékot.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top