nlc.hu
Dekor

A Fehér Ház 2022-es karácsonyi dekorja

Káprázatos lett a Fehér Ház karácsonyi dekorációja

Bemutatták az amerikai elnök hivatalának idei karácsonyi díszeit.

Idén összesen 77 darab fenyőfát állítottak fel a washingtoni Fehér Ház különböző pontjain. Mintegy 83 615 égő és 136 kilogramm mézeskalács díszíti ezúttal az elnöki rezidenciát. A hófehér téli varázsvilágra hajazó karácsonyi dekorációt – ahogy tavaly – idén is az amerikai first lady, Jill Biden tervezte.

Fehér Ház

Fotó: Posner/Anadolu Agency via Getty Images

 

Fehér Ház

Fotó: Nathan Posner/Anadolu Agency via Getty Images

A Fehér Ház tavalyi dekorációja a koronavírus-járvány elleni küzdelem frontvonalában dolgozó egészségügyi alkalmazottak és szakemberek előtt tisztelgett. A karácsonyi díszítés tematikája akkor az „Ajándékok szívből” címet viselte. Az idei karácsonyi dekor témája a „Mi, emberek”. „Az Amerika eszméjében megtestesülő szellemet akartuk megragadni az idei ünnepi dekoráció tematikájában” – magyarázta a first lady a közösségi oldalán. Az elnöki rezidencia valamennyi feldíszített szeglete más-más oldalról közelíti meg az idei központi tematikát.

Fehér Ház

Fotó: Nathan Posner/Anadolu Agency via Getty Images

A Fehér Ház közleménye szerint a Keleti Szárny az emlékezés tiszteletére összpontosít. Az itt felállított karácsonyfákat arany csillagok díszítik, jelképezve az Egyesült Államokért életüket adó katonákat.

Fehér Ház

Fotó: Nathan Posner/Anadolu Agency via Getty Images

A Keleti Oszlopsort békés hangulatú, fehér fenyők és kézzel készített állatdíszek dekorálják, amelyek – a hivatalos közlemény szerint – „a béke és a nyugalom érzetét keltik az első hóesés után”.

Fehér Ház

Fotó: Nathan Posner/Anadolu Agency via Getty Images

A Fehér Ház Vermeil szobájának díszítése a „kedvesség és hála” tematikát járja körül, tisztelegve az Operation Gratitude jótékonysági szervezet munkája előtt: ők kiküldetésen lévő egységeknek, elsősegélynyújtóknak és a katonacsaládoknak szállítanak rendszeresen ellátmányt. Ennek a szobának a dekorációjában a Fehér Ház háziállatai is helyet kaptak: Bidenék macskája, Willow és a németjuhász kutyájuk, Command is feltűnik a dekorban, „a feltétel nélküli szeretet ajándékára” emlékeztetve.

Fehér Ház

Fotó: Nathan Posner/Anadolu Agency via Getty Images

Jill Biden egyébként inkább a hagyományos vonalat követte a díszítés terén, nem úgy, mint az egykori first lady, Melania Trump, akinek emlékezetesek voltak a 2018-as tűzvörös színű karácsonyfái.

Így tündököl ünnepi díszben idén a Fehér Ház:

A karácsonyi pompába öltöztetett Fehér Házat először a francia elnök, Emmanuel Macron csodálhatja meg, aki csütörtökön Joe Bidennel vacsorázik az elnöki rezidencián.

Az ünnepi időszakban egyébként mintegy 50 ezer látogatóra (köztük turisták, fogadásokra meghívott vendégek) számítanak az elnöki rezidencián.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top