nlc.hu
Dekor

A lullai buszmegálló karácsonyi dekorja

Tüneményes lett a lullai buszmegálló karácsonyi dekorációja

A régi karácsonyok hangulatát idézi.
lulla

Nem mindennapi dekorációt kapott a Somogy megyei Lulla buszmegállója. Két helyi asszony fényfüzérekkel, karácsonyfával, hintaszékkel, kályhával, tűzhellyel és kivilágított hintalóval díszítette fel. Az ötletgazda azt mondta az RTL Híradónak, így akarták meghittebbé tenni a helyet, miközben a régi tárgyakkal a múltat idézik.

„Egy picit visszavarázsoljuk ebbe a rideg világba ezt a melegséget, hogy jó legyen rátekinteni, hogy egy kicsit a múltat idézze, hogy a fiataloknak hagyjunk egy kis hagyományt” – árulta el Nagyné Kovács Jolán, aki arról is beszélt, hogy évek óta díszíti a falut a barátnőjével. Hét éve manókat tettek ki a házak elé – ezt a hagyományt azóta is sokan tartják.

A buszmegállót tavaly varázsolták először karácsonyi nappalivá. A díszkivilágítást egy helyi férfi ajánlotta fel, aztán mindenki hozta, amit otthon talált. Nagyné Kovács Jolán barátnője például a hintalovat.

A két dekoratőr ráadásul ajándékkal is készült: a padon lévő mesekönyvekből a kicsik választhatnak, a könyvespolcon sorakozó kötetekből pedig a felnőttek vihetnek magukkal.

Pár napja már bemutattunk egy karácsonyi hangulatba öltöztetett buszmegállót Heves megyéből: Noszvajon díszítették fel a helyiek. A noszvaji buszmegálló dekorációja egyébként már évek óta az adventi dekor része a községben.

Kiemelt kép forrása: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top