nlc.hu
Dekor

Fénytraktorok Kéthelyen

Lenyűgöző látvány: fénytraktoros felvonulás Kéthelyen – videó

Óriási sikere volt a karácsonyi pompában tündöklő traktoroknak. Kicsik, nagyok egyaránt imádták a show-t.
Kéthely

Több mint 20, fényárban úszó, több száz égősorral feldíszített traktor dübörgött a Somogy megyei Kéthelyen pár nappal ezelőtt. Volt olyan mezőgazdasági gép, amelyen közel 200 karácsonyi izzó volt. A falu nem mindennapi látványos felvonulásának hatalmas sikere volt – számolt be a Mokka.

A földmunkagépeket több tucat helyi gazda díszítette fel szebbnél szebb égősorokkal. A szakadó eső ellenére a falu apraja-nagyja kitódult a házak elé, hogy megnézzék a karácsonyi pompában tündöklő traktorokat. „Nagy meglepetés volt első alkalommal, de ugyanakkor óriási öröm. Tapsoltak a házaknál. Mivel én elől mentem, láttam, hogy sorban húzzák fel a redőnyöket, kapcsolják fel a villanyokat és jönnek ki az utcára megnézni” – mesélte Molnár Balázs polgármester. 

Ezt az elképesztő látványos felvonulást a Kéthely Gazdakör szervezte. Schmidt László, a Gazdakör elnöke saját traktorát több mint száz méter hosszú fényfüzérrel díszítette fel. Ezzel akarta emelni az ünnepi hangulatot.

Félix Árpád volt az ötletgazda, ő találta ki a díszes felvonulást; elsősorban az unokái arcára szeretett volna mosolyt varázsolni ezzel a show-val. A program szerint az adventi gyertyagyújtást követően a falu főteréről indultak a helyi és a környékbeli gazdák a kivilágított traktorokkal, és a szüreti felvonulás megszokott útvonalán az egész faluban körbementek.

Végül 24 traktor és az önkéntes tűzoltóság gépjárműve vonult végig a falun karácsonyi zeneszó mellett. A gyerekek felszálltak a gépekre, és sokan az út mellett fotózták a kivilágított traktorokat.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Mokka – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top