nlc.hu
Mézeskalács
Vörösboros halászlé

Vörösboros halászlé

Röpke másfél óra alatt elkészül ez a finom halászlé. Igazi különlegesség, illik hozzá még egy kis kadarka is. Hiszen bele nem sokat öntöttünk.










Hozzávalók:

• 1,5-2 kg vegyes hal (=ponty, törpeharcsa, kárász)
• 15 dkg vöröshagyma
• 1 közepes nagyságú burgonya
• só
• 1 nagy paradicsom
• 2 zöldpaprika
• 1 púpozott evőkanál pirospaprika
• 1 szárított paprika
• 1 dl vörösbor


Elkészítése:

A halakat megtisztítom, kibelezem. A nagyobb halak fejét, farkát levágom, és fazékba teszem. Hozzáadom a tisztított, apróbb halakat, a durvára összevágott hagymát és a burgonyát. 2 liter vizet ráöntve alaplevet főzök. (Addig forralom, amíg a halhús a csontokról magától le nem válik.) Ezután leszűröm, és fakanállal átnyomkodom szűrőn az egészet.

A halakat felszeletelem, megsózom, majd az alaplébe teszem. Hozzáadom a karikákra vágott paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát, a pirospaprikát, a szárított paprikát és kevés sót. Kb. 20 percig főzöm takaréklángon. Mielőtt kész, beleöntöm a vörösbort is, és készre forralom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top