Hozzávalók:
1,5-2 kg vegyes hal (=ponty, törpeharcsa, kárász)
15 dkg vöröshagyma
1 közepes nagyságú burgonya
só
1 nagy paradicsom
2 zöldpaprika
1 púpozott evőkanál pirospaprika
1 szárított paprika
1 dl vörösbor
Elkészítése:
A halakat megtisztítom, kibelezem. A nagyobb halak fejét, farkát levágom, és fazékba teszem. Hozzáadom a tisztított, apróbb halakat, a durvára összevágott hagymát és a burgonyát. 2 liter vizet ráöntve alaplevet főzök. (Addig forralom, amíg a halhús a csontokról magától le nem válik.) Ezután leszűröm, és fakanállal átnyomkodom szűrőn az egészet.
A halakat felszeletelem, megsózom, majd az alaplébe teszem. Hozzáadom a karikákra vágott paradicsomot, a kicsumázott zöldpaprikát, a pirospaprikát, a szárított paprikát és kevés sót. Kb. 20 percig főzöm takaréklángon. Mielőtt kész, beleöntöm a vörösbort is, és készre forralom.