A mézeskalács hozzávalóit összegyúrjuk, a tésztát vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk, 180 fokon 6-7 perc alatt megsütjük. Ha fára szeretnénk majd függeszteni a kis sütiket, szívószállal lyukasszuk ki a tésztát sütés előtt. A kihűlt mézeskalácsokat mázzal díszítsük. Lehet kapni kész színezett cukormázat, ami praktikus kis tubusban van, jól lehet vele írni, kisgyerekek ezzel könnyebben bánnak, mint a nyomózsákba töltött “házi” mázzal.
![Így süss mézeskalácsot kisgyerekkel Így süss mézeskalácsot kisgyerekkel](https://nlc.hu/data/cikk/17/162142/1.jpg)
Ez utóbbi úgy készül, hogy egy tojásfehérjéhez annyi porcukrot keverünk, amennyitől már nem folyik, csöpög, de még a habzsákból vagy zacskóból, aminek a sarkán kis lyukat vágtunk, kinyomható. Így készül a tökéletes mézeskalács.
A folytatásért kattints a Maimoni caféblogra!