A mézeskalács kiváló vendégváró sütemény, családi összejövetelekre, ünnepekre, karácsonyra, szilveszterre. Egy egyszerű és tökéletes finomság gluténmentesen. Csak kiméred, összekevered, átgyúrod, kinyújtod és formázod, és már sütheted is. Könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad, sőt a gyerekek is segíthetnek benne – írja a Mediterrán ételek és egyéb finomságok bloggere.
Hozzávalók:
- 280 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék
- 220 g Nagykun rizsliszt
- 7 ek. porcukor
- ½ tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- ¾ ek. mézeskalács fűszerkeverék itt
- egy csipet Himalája só
- 125 ml méz
- 2 tojás
- 15 dkg Rama margarin
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 500 g Bio tönköly fehér búzalisztet)
Az elkészítését a blogposztban találod.