Mézeskalács

Csokis-krémsajtos kuglóf kávéval

Nagyon mutatós és guszta karácsonyi desszert, garantáltan mindenkit le tudsz vele venni a lábáról.

A csokis-krémsajtos kuglóf nem émelyítően édes, a kávétól és a tetejére csorgatott étcsokitól pedig kicsit fanyarkásabb az ízvilága. Ha felvágjuk, van benne egy kis meglepetés, mert nem szimplán csokiból áll, van egy krémsajtos réteg is benne, amitől sokkal látványosabb és finomabb lesz – írja a Sütisdobozoom bloggere.

Hozzávalók:

a kuglóf csokis tésztájához:

  • 150 g liszt
  • 45 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 230 g cukor
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • 80 ml étolaj
  • 2 egész tojás
  • 120 g natúr joghurt
  • 80 ml író
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 80 ml forró kávé

a kuglóf krémsajtos rétegéhez:

  • 225 g krémsajt (én mascarponét használtam)
  • 1 egész tojás
  • 40 g cukor
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • a kuglóf tetejére,
  • 100 g olvasztott étcsokoládé

 

Az elkészítését a blogposztban találod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top