Ha azért nem brownie-t sütsz karácsonykor, mert nem találod elég különlegesnek az ünnephez, megoldottuk a problémát! Mutatjuk, hogyan kaphat mindenki kedvenc sütije igazi karácsonyi külsőt.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze vaj
- 220 g csoki
- 1 és 1/2 csésze cukor
- 4 tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1/2 tk. só
- 3/4 csésze liszt
- 16 cukorpálca
- 16 cukorcsillag
- színes cukordísz
- 2 csésze zöld cukormáz
Elkészítés:
- Készítsük el a brownie-t: olvasszuk fel a vajat a csokival, keverjük egészen egyenletesre.
- Robotgéppel keverjük hozzá a cukrot és a tojást, majd adjuk hozzá a vaníliát, végül pedig a lisztet és a sót.
- Egy kivajazott tepsiben 25-30 percig süssük, 175 fokon.
- Miután a brownie szoba-hőmérsékletűre hűlt (kb. 30 perc után), karácsonyfa-alakú sütiformával szaggassuk ki.
- Ezután nyomózsákkal díszítsük ki a cukormázzal, majd a díszekkel.
- Cukorpálcára tűzve kínáljuk.