Sonkás tekercsek
Hozzávalók:
- 1 fagyasztott leveles tészta
- 3 evőkanál dijoni mustár
- 1/4 csésze reszelt pecorino sajt
- vékonyra vágott sonka
- spárga
Elkészítés:
A leveles tésztát kend be mustárral, és szórd be sajttal. Ezután tegyél rá 2-3 nagyobb sonkaszeletet. Csíkozd fel a tésztát, tegyél hozzá spárgát, és a csíkokat tekercseld össze. Süsd 20-25 percig az elkészült sonkás-spárgás tekercseket 180 fokon.
Sajtlabdák
Hozzávalók:
- 1/4 csésze szezámmag
- 2 teáskanál mák
- 2 teáskanál szárított hagyma
- 2 teáskanál durván őrölt fekete bors
- 1/4 teáskanál só
- 2 230 g krémsajt
Ízletes kapros sajtgolyó
230 g zsírtalanított krémsajt
1 csésze morzsolt feta sajt
1 evőkanál apróra vágott, friss kapor
2 teáskanál citromlé
Fűszeres áfonyás sajtgolyó
230 g krémsajt
230 g kecskesajt
1/4 csésze szárított áfonya
1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Egyszerű sajtgolyó: A szezámmagot, mákot, szárított hagymát, fekete borsot és a sót össze kell keverni, majd adjuk hozzá a krémsajtot. A masszából készítsünk kis golyókat, és a megmaradt fűszerkeverékbe hempergessük bele a sajtgolyókat.
Kapros sajtgolyó: Keverjük össze a krémsajtot, a feta sajtot, kaprot és citromlevet, majd gyúrjuk össze őket. Apróra vágott friss kaporba hempergessük a kész sajtgolyókat.
Fűszeres áfonyás sajtgolyó: Keverjük össze a krémsajtunkat, kecskesajtot, szárított áfonyát és a szerecsendiót, majd gyúrjuk össze. Szárított áfonyába hempergessük bele a sajtgolyókat.
Tegyük hűtőbe a sajtgolyókat legalább 2 órára. Tálalás előtt hagyjuk állni 15 percig szobahőmérsékleten. Kenyérrel tálaljuk.