A piskótatekercs és a vajkrémes sütemények igazi karácsonyi klasszikusok, amikkel nem lehet mellényúlni. Ez a vaníliás tekercs is pont ilyen, szóval ha szeretnél biztosra menni a desszerttel, válaszd bátran őt az ünnepi asztalra!
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 3 tojássárgája
- 100 g cukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 30 g liszt átszitálva
- 30 g kukoricakeményítő
- kb. fél csésze piros és zöld cukorkonfetti
- 2 tojásfehérje
- 1 ek. cukor
- 1 csésze vaj
- 360 g porcukor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1-3 tk. tejszín
- 110 g fehér csoki
Elkészítés:
- 230 fokra melegítsük elő a sütőt. A tojást és a tojássárgáját keverjük össze a cukorral és a vaníliával, majd verjük habosra. Szitáljuk bele a lisztet és adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, majd spatulával keverjük össze.
- Egy másik tálban verjük habosra a tojásfehérjét a cukorral, majd óvatosan forgassuk a tésztába. Egy sütőpapírral borított tepsiben 6-7 perc alatt süssük meg, és ahogy kivettük, egyből szórjuk meg porcukorral.
- A vajkrémhez verjük habosra a vajat, majd két adagban keverjük hozzá a cukrot. Keverjük teljesen simára, adhatunk hozzá egy kis tejszínt is. Végül keverjünk bele egy kis színes konfettit is.
- A krémet egyenletesen kenjük el a tésztán, majd óvatosan tekerjük fel. Tegyük pár órára a hűtőbe.
- Dekorációnak olvasszunk fel fehér csokit, kenjük be vele a tekercset, és szórjuk meg konfettivel.