
Csokis Rudolf torta

Fotó: intheplayroom
Hozzávalók:
- 225 g vaj
- 225g cukor
- 4 közepes tojás
- 40 g kakaópor
- 225 g liszt
A csokoládé szarvak:
- 175 g vaj
- 325 g porcukor
- 25 g kakaópor
- 10 ml tej
Elkészítés:
- Fogunk egy papírlapot, és megrajzoljuk rá a szarv körvonalait.
- Betesszük egy műanyag irattartó fóliába, majd két hurkapálcát illesztünk rá úgy, hogy tovább nyúljon a szarvak alján, azt a részt szúrjuk majd a tortába úgy, hogy körülbelül a szarvak 3/4-éig érjenek.
- Ezután a megolvadt csokival először a körvonalakat rajzoljuk meg, majd kitöltjük és egy tálcára fektetve az egészet betesszük a hűtőbe szilárdulni.
- A krémhez a tejet a cukorral feltesszük főzni, elkeverjük benne a pudingport, és csomómentesre sűrítjük.
- Egy kisebb tálba öntjük, lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
- Amikor lehűlt, robotgéppel átkeverjük, majd kihabosítjuk a vajat a kakaóporral. Végül a két krémet összekeverjük.
- Piskótát készítünk, a piskótalapok közé megy 2 réteg csokikrém, majd egyszer körbekenjük a tortát.
- Rudolf szemeit marcipánból készíthetjük el.
(Kiemelt kép: YouTube-videó)