Nutellás–gyömbéres csodasüti
Hozzávalók:
- 1 1/4 csésze vaj
- 2 1/2 csésze liszt
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 2 tk. őrölt fahéj
- 2 tk. őrölt gyömbér
- ½ tk. őrölt szegfűszeg
- ¼ tk. só
- 1/2 csésze barna cukor
- 1/4 csésze fehér cukor
- 1 nagy tojás
- 1/2 csésze szirup
- 3/4 csésze sötét vagy tejcsokoládé pasztilla
- 1/2 csésze Nutella
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszegeket és a sót. Tegyük félre.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a lehűtött vajat, a barna és a fehér cukrot, amíg sima nem lesz. Tegyük hozzá a tojást és a szirupot.
- Keverjük össze, majd a másik tálban félretett összetevőket is adjuk a masszánkhoz.
- Ezután tegyük hozzá a csokipasztillákat.
- A tésztánk felét öntsük a tepsibe, majd jöhet rá a Nutella. Ezután a maradék tésztát is öntsük a Nutellára.
- Szórjuk meg a tésztánk tetejét csokipasztillával, és irány a 180 fokra előmelegített sütő.
(via)
Gyömbéres pohárkrém
Hozzávalók:
- 1 14 uncia (kb. 400 g) hűtött kókusztej krém
- 1/2 csésze juharszirup
- 1 ek. fekete melasz
- 1/2 tk. vanília kivonat
- 1 ek. + 1 teáskanál fahéj
- 2 tk. gyömbér
- 1/4 tk. szerecsendió
Elkészítés:
- Néhány órát vagy egy éjszakát hűtsük a kókusztej krémet, amit aztán keverjünk össze a sziruppal, melasszal és vaníliával.
- Adjunk hozzá fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és keverjük mindaddig, amíg minden össze nem áll.
- Öntsük a keveréket pohárba, és hűtsük legalább 1 órán át.
(via)