Csokis-narancsos sajttorta
Hozzávalók:
- 200 g széttört, csokoládés keksz
- 75 g vaj
- 4 nagy tojás
- 2 nagy tojássárgája
- 2 x 280 g krémsajt
- 140 g cukor
- 60 g tejszín
- 100 ml frissen facsart narancslé
Elkészítés:
- A sajtkrémet simára kell keverni, majd hozzá kell adni a cukrot és a tejszínt, és tovább keverni az egészet, amíg sima lesz.
- Egy kis lábasban a frissen facsart narancslét fel kell forralni, bele kell tenni az apróra tört csokoládét, és addig kell keverni, amíg lágy, sima masszává válik.
- A narancsos-csokoládés masszát óvatosan és fokozatosan a sajtkrémes masszához kell önteni.
- Ezután egyesével a masszához kell adni a tojásokat. Minden egyes tojást jól el kell dolgozni a masszában.
- A csokoládés-narancsos-krémsajtos masszát óvatosan a vajas-kekszes alapra kell önteni, majd a torta mehet a sütőbe, körülbelül 45 percig kell sütni 180 fokon, légkeveréssel.