Mézeskalács

Jamie Oliver aszalt gyümölcsös rétese

Alma, édesburgonya, gyümölcskeverék, pekándió, méz és whisky – igazi ízbomba!

Aszalt gyümölcsös rétes Jamie Olivertől

Hozzávalók (12 db):

  • 1 db alma
  • 150 g édesburgonya
  • 100 g sózatlan vaj
  • 1 kávéskanál édesköménymag
  • 75 ml whisky
  • 1 klementin
  • 400 g aszaltgyümölcs-keverék
  • 1 db 270 grammos csomag réteslap (6 lapos)
  • 40 g pekándió
  • 1 evőkanál méz

 

Elkészítés (1 óra):

  1. Hámozd meg az almát, vágd ki a magházát. Tisztítsd meg az édesburgonyát is, majd mindkettőt aprítsd 1 cm-es kockákra.
  2. Egy lábasban közepes lángon olvassz fel diónyi vajat, add hozzá az édesköménymagot, pirítsd 2 percig, majd tedd hozzá az almát, az édesburgonyát és a whiskyt.
  3. Reszeld bele a klementin héját, és facsard rá a levét is.
  4. Főzd félrehúzott fedő alatt, gyakran kavarva 15 percig, vagy amíg megpuhul. Adhatsz hozzá egy kis vizet is, ha szükséges.
  5. Várd meg, amíg teljesen kihűl, és csak akkor add hozzá az aszaltgyümölcs-keveréket.
  6. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (a gázsütőnél a 4-es fokozat). Olvaszd fel a maradék vajat, és egy részével kend ki egy 18 x 25 cm-es tepsi belsejét.
  7. Terítsd ki a réteslapokat, és középen mindegyiket vágd félbe.
  8. Egyenként kend be a réteslapok szélét vajjal, mindegyik lap végére helyezz el középen 3 kávéskanál tölteléket.
  9. Kezdd el föltekerni, majd pár fordulat után hajtsd be a tekercs két végét, úgy tekerd tovább. Így miniréteseket kapsz majd.
  10. Ha kész vagy velük, fektesd őket egymás mellé a kivajazott tepsibe úgy, hogy a réteslap vége kerüljön alulra.
  11. Kend meg a tetejüket vajjal, majd szórd meg apróra vágott pekándióval.
  12. Süsd 30 percig, amíg ropogósak nem lesznek.
  13. Csurgass rá mézet.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top