Ünnepi muffinkoszorú
Hozzávalók:
- 8 csésze porcukor
- 34 dkg sózott vaj (szobahőmérséklet)
- 6 evőkanál tej
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál só
- 1 tubus zöld ételszínezék
- 2 dkg csokoládé
- 24 db vaníliás muffin
- 1/4 csésze csokoládé chips
- 1 csésze mandula (reszelt)
- 1/2 csésze nagy piros cukorka
Elkészítés:
- Tedd a porcukrot, a vajat, a tejet, a vaníliakivonatot és a sót a keverőtálba.
- Keverd lassan össze a hozzávalókat. Majd közepes sebességgel ismét kezd el keverni, amíg könnyű állagú nem lesz, körülbelül 2-3 percig.
- Fél csésze fagyit tegyél egy kis tálba, és keverd hozzá a csokoládét.
- Adj zöld ételfestéket a cukormázhoz, hogy szép zöld színű legyen.
Miután megvagy a krémmel, készítsd el a muffinokat! A hozzávalók:
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre cukor
- 250 ml tej
- 125 ml napraforgóolaj
- 1 db tojás
- 1 csomag sütőpor
A lisztet a sütőporral keverd el. A tojást habosra kevered és hozzáadod a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. Végül az egészet elkevered. A muffinformákat kivajazod vagy muffinpapírral béleled. A masszát a formákba öntöd és 175-180 fokon tűpróbáig sütöd.
Ezután nincs más dolgod, minthogy összeállítsd a koszorúdat. A zöld krémet pedig úgy rakd a muffinok tetejére, hogy az eltakarja azokat. Érdemes habzsákot használni, hogy szép formás legyen a hab a sütik tetejére. Nagy piros szemű cukorral pedig tovább díszítheted a remekművedet.