Mézeskalács

Ünnepi koszorú muffinból – finom és menő

Jól fog mutatni az asztalon!

Ünnepi muffinkoszorú

Hozzávalók:

  • 8 csésze porcukor
  • 34 dkg sózott vaj (szobahőmérséklet)
  • 6 evőkanál tej
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tubus zöld ételszínezék
  • 2 dkg csokoládé
  • 24 db vaníliás muffin
  • 1/4 csésze csokoládé chips
  • 1 csésze mandula (reszelt)
  • 1/2 csésze nagy piros cukorka

Elkészítés:

  1. Tedd a porcukrot, a vajat, a tejet, a vaníliakivonatot és a sót a keverőtálba.
  2. Keverd lassan össze a hozzávalókat. Majd közepes sebességgel ismét kezd el keverni, amíg könnyű állagú nem lesz, körülbelül 2-3 percig.
  3. Fél csésze fagyit tegyél egy kis tálba, és keverd hozzá a csokoládét.
  4. Adj zöld ételfestéket a cukormázhoz, hogy szép zöld színű legyen.

Miután megvagy a krémmel, készítsd el a muffinokat! A hozzávalók:

  • 2 bögre finomliszt
  • 1 bögre cukor
  • 250 ml tej
  • 125 ml napraforgóolaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor

A lisztet a sütőporral keverd el. A tojást habosra kevered és hozzáadod a cukrot, valamint a tejet és az olajat is.  Végül az egészet elkevered. A muffinformákat kivajazod vagy muffinpapírral béleled. A masszát a formákba öntöd és 175-180 fokon tűpróbáig sütöd.

Ezután nincs más dolgod, minthogy összeállítsd a koszorúdat. A zöld krémet pedig úgy rakd a muffinok tetejére, hogy az eltakarja azokat. Érdemes habzsákot használni, hogy szép formás legyen a hab a sütik tetejére. Nagy piros szemű cukorral pedig tovább díszítheted a remekművedet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top