Csokimousse
Hozzávalók:
- 226 g csokoládé (70 százalékos vagy annál nagyobb kakaótartalom), apróra vágva
- 30 mályvacukrot
- 500 ml tejszín
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a csokit, a mályvacukrot és a tejszín felét.
- Tegyük mikróba, körülbelül 2 percig, majd keverjük addig, amíg a mályvacukor teljesen felolvad és homogén állagot kapunk. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre körülbelül 45 percig.
- Miután kihűlt a csokis keverékünk, verjük fel a maradék tejszínt (2-3 perc).
- Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a habot a csokimixbe, vigyázzunk, nehogy összeessen.
- Adagoljuk ki tálalókelyhekbe, hagyjuk hűtőben pihenni legalább 2 órát, de maximum 1 napot.
(Nyitó kép: iStock)