Mézeskalács

Egyszerű és gyors: mogyoróvajas trüffel az ünnepekre

Ha szeretnél valami finomat, de nem akarsz belemerülni a sütésbe, akkor ez a recept a neked való!

Mogyoróvajas trüffel

A kép illusztráció Fotó: profimedia

Hozzávalók:

  • 80 g mogyoróvaj
  • 25 g vaj
  • 20 g pillecukor
  • 100 g porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 negyed csésze perec
  • fél csésze mini csokis chips
  • 80 g étcsokoládé

Elkészítés:

  1. A vajat, a mogyoróvajat és a pillecukrot 10-15 másodpercre rakjuk be a mikrohullámú sütőbe, hogy enyhén megolvadjon.
  2. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, az apróra tört pereceket és a csokis chipset, majd hozzáadjuk a porcukrot is, és összekeverjük a masszát, amiből golyókat formálunk.
  3. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és villa segítségével belemártjuk a golyókat.

(Nyitó kép: YouTube-videó)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top