Olaszországban elképzelhetetlen a karácsony panettone nélkül, de létezik egy nálunk ugyan kevésbé ismert, mégis ugyanolyan finom karácsonyi édességük is, ez pedig nem más, mint a pandoro. A neve szó szerint aranykenyeret jelent, és szinte mindig csillagformában készül. Ha sikerül beszerezned egyet, máris elkészítheted belőle a következő szuper receptet.
Hozzávalók:
- 1 kg pandoro
- 500 g mascarpone
- 4 ek. porcukor
- 4 ek. nutella
- 250 ml tejszín
- bogyós gyümölcsök
Elkészítés:
- Vízszintesen vágd fel szeletekre a pandorót.
- Keverd ki a mascarponét a cukorral, és keverd hozzá a nutellát is. Kend meg vele a szeleteket, majd tedd őket toronyszerűen egymásra.
- Végül verd fel a tejszínt, és díszítsd ki vele a pandorót. A bogyós gyümölcsökkel tovább dekorálhatod a sütit.
Ezen a videón végigkövetheted, hogy készül a sütemény: