Mézeskalács

Megtelt Budapest, már sehol sincs szabad szoba

A hónap második felére megtöltötték a külföldi turisták a fővárost, már nem kapható szabad szálláshely karácsony idejére. Januárig már nem csitul a beutazó vendégforgalom lendülete Budapesten.

Megteltek a szálláshelyek Budapesten, és ez így marad karácsony után, sőt január első felében is. Leginkább külföldiek a vendégek, de ahogy egész évben, decemberben is több magyar turistát fogadunk, mint a korábbi években – írja a Magyar Nemzet. Ebben az időszakban az európai vendégek vannak túlsúlyban Budapesten – rengeteg német, osztrák, brit, spanyol, olasz, francia vendég jön –, de jelentős számban érkeznek Ázsiából is.

Külföldi turisták a Halászbástyán , Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az adventi időszak vendégei az átlagosnál több pénzt költenek el Budapesten, de nem csak a szállodákban, hiszen egész nap járják a programokat, múzeumokat, fürdőket és gyakran betérnek vendéglőkbe, kávézókba is. A karácsonyi vásárokban egy gombostűt sem lehetett leejteni az elmúlt hétvégén.

Karácsonyra jellemzően családostul foglalnak szobát a turisták. A két ünnep között vegyessé válik a látogatók összetétele, de a tévhittel ellentétben az úgynevezett bulituristák aránya még szilveszterkor sem éri el az összes külföldi vendég ötödét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top