nlc.hu
Mézeskalács
A '60-as évek karácsonyi dalai

Nosztalgia expressz indul! – A ’60-as évek emlékezetes karácsonyi zenéi

Meglepően sok volt a feldolgozás ekkoriban, de azért érdemes feltekerni a hangerőt!
Elvis Presley karácsony

Végére érkeztünk egy utazásnak. Az elmúlt években sorra vettük az elmúlt évtizedek legnagyobb karácsonyi slágereit. Dalokat, amelyeket már unalomig ismételnek a rádiók, vagy amiket SOHA nem fogunk megunni, és még 50 év múlva is dúdolni fogunk, a fadíszítés közben. Utolsó állomásunk a 60-as évek, amikor sokkal több feldolgozás született, mint gondolnánk.

Ha lemaradtál..:

The Beach Boys – Little Saint Nick

Inkább vidámabb, bulizós karácsonyi dala The Beach Boys 1964-es szerzeménye, de pont ettől jó!
 

The Supremes – My Favorite Things

Richard Rodgers 1959-es szerzeményét a legtöbben a Muzsika hangjából ismerik, míg a fiatalabbak azt hiszik, hogy Ariana Grande nevéhez köthető. A 61 éves dalt a The Supremes is feldolgozta 1965-ben. Így sikerült:

Ella Fitzgerald – Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Húsz évvel azután, hogy megszületett a népszerű Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! karácsonyi dal, Ella Fitzgerald is feldolgozta. 

Stevie Wonder – What Christmas Means To Me

A Someday at Christmas volt Stevie Wonder nyolcadik stúdióalbuma. Az ünnepi lemez 1967-ben jelent meg. Ezen volt hallható Anna Gordy Gaye szerzeménye, amit közel 30 előadó feldolgozott már. 

Nat King Cole – Joy To The World

Aki azt képzeli, hogy Nat King Cole, vagy Mariah Carey alkotta meg a dalt, az nagyot téved. Mivel mindketten az 1719-es éneket dolgozták fel. Nat King Cole 1960-as verziója ettől függetlenül egyszerűen csodálatos.

Charles Brown – Please Come Home For Christmas

Nem nagyon van amerikai karácsonyi film, amiben ne csendülne fel Charles Brown 1960-as szerzeménye. 

Elvis Presley – Blue Christmas

Bár ez Elvis legnagyobb karácsonyi slágere, magát a dalt a Doye O’dell énekelte fel, még 1948-ban. Elvig pedig 1964-ben csinált belőle megunhatatlan slágert.

Jose Feliciano – Feliz Navidad

Mi többnyire a Michael Bublé és Thália előadásában készült verziót ismerjük, de 1969-ben Jose Feliciano írta meg a dalt, és tette is örökzöld karácsonyi slágerré.

Ha még nem tudod, hogy mit süss karácsonykor!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top