nlc.hu
Tuti Tippek

90-es évek karácsonyi slágerei

10 karácsonyi sláger a 90-es évekből, amiket ma is imádunk

Karácsonyi slágereket minden évtized kitermelt magának. Most a 90-es évek dalai következnek.
Mariah Carey karácsonykor

Múlt héten a 2000-es évek ünnepi slágereit hallgattuk meg, most pedig a 90-es években készült, vagy feldolgozott karácsonyi dalokat vettük végig.  Nézz vissza az oldalunkra, mert karácsonyig minden héten különböző évtizedek karácsonyi slágereit fogjuk bemutatni!

Nem, nem tudunk mással indítani, mint Mariah Carey 1994-es, legyőzhetetlen slágerével. Igen, soha nem fog kikopni a decemberi toplistákról az All I Want for Christmas!  Az eredeti klipen egyébként 652 millió videóindítás volt idén december elejéig. 

Bizony Beyoncé, vagyis a Destiny’s Child is készített karácsonyi dalt. Az 8 Days of Christmas kicsit csalás a listán, mivel 2000-ben debütált, de annyira érezni rajta a késő 90-es évek jegyeit, hogy idevettük.

1998-ban a fiúbandák közül az ‘NSync, vagy ahogyan ma már sok fiatal ismeri, a banda, amiben Justin Timberlake is benne volt, dobott piacra karácsonyi dalt. Ez volt a Merry Christmas, Happy Holidays.

1999-ben Britney Spears egy feldolgozással támadta be a decemberi slágerlistákat. Ez volt a My Only Wish (This Year). Most vajon mit kívánhat karácsonyra magának, a felügyelet alól nem szabaduló, kihasznált énekesnő…?

Vajon hányan emlékeznek rá, hogy 1999-ben Didónak is volt karácsonyi dala?

1992-ben Gloria Estefan egy melankolikus karácsonyi dallal a slágerlisták 8. helyéig jutott.

Emlékeztek még a Hanson zenekarra? A testvérekből álló banda is feldolgozott egy karácsonyi dalt 1997-ben, ami nagyon is népszerű volt az Egyesült Államokban. Mondjuk nálunk kevésbé, de ettől még jó dal.

Hát pont a Spice Girls ne adott volna ki karácsonyi dalt?! Persze, hogy ők is énekeltek az év legszebb ünnepéről! Utazzunk vissza 1998-ba!

Ahogyan a Spice Girls, úgy Celine Dion is a feldolgozás mellett döntött 1998-ban.

Kinek volt az meg, hogy az East 17 banda 1994-es slágere egy karácsonyi dal? Mert az.

Karácsony lélekben:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top