nlc.hu
Mézeskalács

Kornavírus társasjáték

A koronavírus-társasjátékot úgy viszik, mint tavasszal a vécépapírt

Karácsonyi slágerajándék lett egy német család társasjátékából.

A németországi Wiesbadenben élő Schwaderlapp nővérek még a tavaszi karantén alatt, a saját szórakoztatásukra fejlesztettek ki egy koronavírus témájú társasjátékot. A Corona nevű játékot négyen játszhatják és a lényege, hogy egy idős szomszéd számára kell bevásárolni. A játékosoknak kártyákat kell gyűjteniük és az lesz a nyertes, aki először szerez be mindent, ami a bevásárlólistán szerepel. Mindeközben persze akadályok is felmerülnek, mint például a vírussal való találkozás, ami karanténnal jár, vagy épp amikor kifogy a vécépapír vagy a tészta az üzletekből. A játék alapelve a szolidaritás, ám a játékosok dönthetnek úgy is, hogy megnehezítik egymás dolgát, például úgy, hogy víruskártyákkal blokkolják a többiek útját.

A testvérek tavasz óta tovább is fejlesztették a játékot, beépítve a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos újabb és újabb fejleményeket, így például az olaszországi erkélykoncerteket

Koronavírus-társasjáték

Koronavírus-társasjáték (Fotó: corona-brettspiel.de)

A lányok édesapja, Benedikt Schwaderlapp úgy döntött, kereskedelmi forgalomba hozza a társasjátékot. Felbérelt tehát egy grafikust, aki megtervezte a táblát, a kártyákat és a dobozt. Eddig mindegy 2000 darabot adtak el a játékból. Egy darabig a család intézte a rendelések fogadását és postázását, ám a Corona akkora sláger lett a karácsonyi szezonra Németországban, hogy mostanra egy játékboltot is bevontak a forgalmazásba.

via

Még több társasjáték

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top