Hihetetlenül egyszerű desszert, csak olvasztani és kevergetni kell.
Tegyünk fel alacsony lángra 375 gramm vajat, majd ugyanennyi jó minőségű étcsokit.
Keverjünk össze 6 tojást, 350 gramm porcukorral vagy bármilyen más cukorral és egy teáskanálnyi vaníliakivonattal, valamint egy csipet sóval. Amint megvagyunk ezzel, adjuk hozzá a felolvadt, vajas csokihoz. Öntsünk bele 225 gramm sima lisztet, majd szórjunk bele apró, fehércsoki korongokat (250 gramm). Nigella, a brit sztárszakács szerint ezek a fehér csokidarabkák ellensúlyozzák majd a brownie olvadó feketeségét.
Süssük 25 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ügyeljünk arra, hogy a brownie ne lehet se túl folyós, se túl száraz.
Tálalásnál szórjuk meg porcukorral, így máris „hólepte” brownie-t kapunk.