Szeretnél valami olyan karácsonyi édességet készíteni, amely nemcsak finom, de látványos is, így ajándékként is megállja a helyét? Akkor próbáld ki ezeket a szuper egyszerűen elkészíthető, gyönyörű, hófehéren csillogó hógolyótrüffeleket!
Hógolyótrüffelek
Hozzávalók:
- 12 db édes, omlós aprósütemény
- 3 ek. krémsajt
- 2 csészényi fehér csoki
- ehető csillámdekorációk
Elkészítés:
- Az aprósüteményeket dobd aprítógépbe, és aprítsd morzsásra! Add hozzá a krémsajtot, és dolgozd össze azzal is. Az így kapott mixből gyúrj golyókat.
- A golyókat helyezd sütőpapírral borított tepsire, és tedd be a fagyasztóba 15 percre. Eközben olvaszd fel a fehér csokit.
- A felolvadt csokiba mártsd bele a golyókat úgy, hogy teljesen ellepje őket a máz! Ezután tedd vissza őket a tepsire, szórj rájuk csillámokat, és hagyd dermedni pár percig. Légmentes tasakban, hűtőben 1 hétig állnak el.
Tuti tipp: Ha nem érzed elég tömörnek a tésztát, adj hozzá még egy kanál krémsajtot!
Mi legyen a főétel?
- Különleges karácsonyi halas fogások
- Pezsgőben sült fogások – elegáns és egyszerű ünnepi receptek
- Főszerepben a sajt – 3 egyszerű és elegáns előétel karácsonyra