nlc.hu
Advent nyereményjáték

Ickabog könyv advent nyeremény

Megnyerheted J.K. Rowling meséjét, Az Ickabogot (x)

Az Ickabog klasszikus tündérmese, amit J.K. Rowling több mint tíz éve esti mesének írt a két kisebb gyerekének.
Adventi játékunkon megnyerheted J. K. Rowling elbűvölő új kötetét, Az Ickabogot!

Akkora, mint két ló.
A szeme tűzgolyó.
A karmai borotvaélesek.
Vigyázz, mert jön az Ickabog…

Duskáldia egykor a világ legboldogabb országa volt. Bővelkedett aranyban, egy pompázatos bajszú király uralkodott rajta, és olyan fenséges kolbászok, sajtok és sütemények készültek városaiban, hogy aki csak megkóstolta őket, táncra perdült örömében! Birodalomszerte minden szép és jó volt, kivéve a ködös északi részt, Lápföldét, ahol egy régi rege szerint a szörnyűséges Ickabog tanyázott. Minden épeszű ember tudta, hogy az Ickabog csak legenda, rossz gyerekek ijesztgetésére való. De a legendáknak megvan az a furcsa tulajdonságuk, hogy néha önálló életre kelnek…

Vajon egy mendemonda megbuktathatja a közkedvelt királyt, és térdre kényszerítheti az országát? Annyi biztos, hogy két bátor gyerek olyan kalandba sodródik miatta, amire maguktól sose vállalkoztak volna.

A világ egyik legkiválóbb elbeszélőjének sajátos hangulatú meséjét a szereplők színes tárháza és a fantáziadús cselekmény teszi minden korosztály számára feledhetetlen olvasmánnyá.

J. K. Rowling Az Ickabog könyv

Gyerekrajzok illusztrálják a könyvet

További tudnivalók, érdekességek:

Az Ickabog klasszikus tündérmese, amit J.K. Rowling több mint tíz éve esti mesének írt a két kisebb gyerekének. Habár nagyon szerette a történetet, az idő múlásával arra jutott, hogy rajtuk kívül nem is osztja meg mással. A koronavírus-járvány kitörésekor viszont mégiscsak úgy döntött, hogy közzéteszi a család kedvenc meséjét, hogy egy kicsit könnyebbé tegye a szülőknek, gondviselőknek a kijárási korlátozás miatt bezárkózásra kényszerült gyerekek szórakoztatását.

J.K. Rowling a könyv eladásából származó teljes bevételét felajánlja olyan szervezeteknek, amelyek célja, hogy segítsenek azokon, akik különösen megszenvedték a koronavírus-járványt.

A könyv illusztrált, egy rajzpályázat nyerteseinek alkotásai kerültek a könyvbe, összesen 34 darab. A magyar kiadás egyszerre jelent meg az angol könyvvel, sok más ország kiadásával együtt. A rajzpályázat minden résztvevő országnak kötelező elem volt a megállapodás során, így tulajdonképpen minden ország egy saját, egyéni Ickabog könyvvel rendelkezik a végén.

Az Ickabog története önálló mesekönyv, melynek folytatása nem lesz. Semmilyen módon nem kapcsolódik a Harry Potter sorozathoz, egy dolgot kivéve, ugyanaz a magyar fordító: Tóth Tamás Boldizsár.

animus kiadó logo

Terjedelme: 304 oldal

Kemény tábla, védőborító

165 x 210 mm

 

Részlet a műből:

Gondolj, kérlek, a legfinomabb tortára vagy sütire, amit valaha ettél. Nos, tudd meg, hogy azt Lapuváron fel se merték volna szolgálni neked! Az olyan lapuvári süteményt, amitől egy felnőtt férfinak nem szöktek könnyek a szemébe az élvezettől, hitványnak minősítették, és nem készítették el soha többet. A lapuvári sütőmesterek kirakatai mögött halmokban álltak az olyan nyalánkságok, mint a leányálom meg a tündérbölcső, és a leghíresebb specialitás, a mennyek reménye, amit különleges alkalmakra tartogattak, mert olyan felülmúlhatatlanul, fájdalmasan finom volt, hogy mindenki zokogott az örömtől, ha ette. Porfirio, a szomszédos Pluritánia királya egyszer küldött egy levelet Frédi királynak, amelyben felajánlotta neki bármelyik lánya kezét, ha Frédi élete végéig ellátja mennyek reményével, de Swindler azt tanácsolta, hogy a király válaszul kacagjon a pluritániai nagykövet képébe.

 

Játssz velünk adventi játékunkon az értékes nyereményekért!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top