Programok

Ilyen az adventi vásár Bécsben

November közepétől egészen karácsonyig több helyen is adventi vásárokat tartanak Bécsben. A bensőséges hangulattól a nagyobb forgatagig választhatsz, hol néznél körbe, hol vásárolnál.

Budapestről vonattal és autóbusszal rendkívül kedvező áron utazhatsz advent idején Bécsbe, és nézelődhetsz, vásárolhatsz a romantikus város több pontján kialakított vásárokon. Természetesen autóval is megközelíthető Bécs, ugyanakkor az adventi vásárok közelében lehetetlen parkolóhelyet találni, ezért érdemes a kocsit parkolóházban hagyni, és metróval közlekedni.

Ilyen az adventi hangulat Bécsben

Az adventi vásárok hangulatát Bécsben legalább egyszer meg kell tapasztalni. A tömeg ellenére is könnyedén lehet nézelődni az árusítóstandok között, az egymás mellett sorakozó, csillogó bódék látványa lenyűgöző. Ha eddig nem éreztél volna karácsonyi hangulatot, Bécsben a karácsonyi életérzés pillanatok alatt magával ragad.

A csodaszép kézműves portékák között biztosan találsz olyan ajándékot akár magadnak, akár szeretteidnek, amit egyszerűen nem tudsz ott hagyni. Angyalkák megszámlálhatatlan mennyiségben, méretben és formában mosolyognak rád, és kérik, legalább egyet vigyél haza közülük. Gyönyörű karácsonyfadíszek, gyertyák, fatáblák között válogathatsz a bécsi adventi vásárokon.

Ha megéheznél, a csábító illatoknak sem könnyű ellenállni, ahogyan a puncsot is meg kell kóstolnod. Kínálják alkoholos és -mentes változatban, narancs vagy málna ízesítéssel, gyümölccsel és anélkül, kétfélét talán nem is készítenek a különböző árusítóhelyeken.

Ilyen egy adventi vásár Bécsben

Megnézem
Összes kép (1)

Így utazhatsz adventre Bécsbe

Budapestről autóbusszal

  • Utazási irodák már 3600 forinttól kínálják adventi útjaikat Bécsbe. Az autóbuszok reggel 6.45-kor többnyire a Hősök teréről indulnak, és várhatóan este 10 órára érkeznek vissza. A programban nemcsak az adventi vásárok szerepelnek, hanem autóbuszos városnézés is. A járatokra online foglalhatsz jegyet, célszerű a tervezett indulás előtt legalább két-három nappal megtenni. A hétvégékre előbb.

Budapestről vonattal

  • A MÁV Advent Eurocity menetrend szerint közlekedő szerelvényei reggel 7.40-kor indulnak a Keleti pályaudvarról és 10.50-kor érkeznek a bécsi Westbanhofra. A vonat Budapestre 17.26-kor indul. A városon belül metróval, villamossal a legegyszerűbb a közlekedés az adventi vásárokra. Napijegyet az állomásokon elhelyezett automatákból lehet vásárolni. A vonatokra mindenképpen előre váltsd meg a menetjegyedet helyjeggyel együtt.

Olvass még a bécsi adventi vásárokról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top