Tuti Tippek

A baba és játékai

Vajon milyen ruhában érzi jól magát, milyen ajándéknak örülne, mivel játszik szívesen? Sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ a csillagok segítségével.





KOS (III. 21. – IV. 20.)
A Kos-gyerek gyakorta a motorizáció híve, még ha kislány is: számtalan lendkerekes autót és matchboxot gyűjthet össze, amikkel szívesen játszik a szőnyegen „ütközősdit”. Kedvelheti a játék katonákat is. Nem veti meg a játék pisztolyokat, kardokat sem. A teljes fegyvertár beszerzése helyett szülei igyekezzenek „sportos” programokkal lekötni figyelmét.





BIKA
(IV. 21. – V. 21.)
Még alig látszik ki a földből, máris nagy odaadással gyurmázhat, segíthet tésztát gyúrni, süteményeket formázni. Általában örömöt okoznak számára a tapintás és hallás útján szerezhető tapasztalatok, ezért kedvelheti a puha plüss- és szőrmeállatkákat, valamint a hangszereket. Játékaihoz kitartóan ragaszkodik, bármilyen megviselt állapotban vannak is.





IKREK
(V. 22. – VI. 21.)
Korán rákaphat az ismeretterjesztő képeskönyvek forgatására, feltéve, hogy mindig akad a közelében valaki, akivel megoszthatja tudományát, és aki hajlandó türelmesen válaszolgatni kifogyhatatlannak tűnő kérdéseire. A kis Koshoz hasonlóan érdeklődést mutathat a játék járművek iránt. A ráülős, vagy tologatható műanyag autó, később a gyerekbicikli eszményi játékszer lehet számára.





RÁK
(VI. 22. – VII. 22.)
A Rák-kislányok többsége hosszasan fésülgeti, dajkálja, sétáltatja babáit; természetesen a főzőcskéről sem megfeledkezve. Egy gyerekszobai vagy kerti játékházikó a fiúkból is érdeklődést válthat ki, hiszen ők is szeretnek meghitt kuckókba húzódni. Élvezik a varázsos mesekönyveket és a memóriajátékot. Játékaiktól nehezen válnak meg, „gyűjtögetők”.





OROSZLÁN
(VII. 23. – VIII. 23.)
Igyekszik a legmenőbb játékokat megvetetni szüleivel, ám e törekvését nem ajánlatos kritikátlanul támogatni, ahogyan játékfegyverek iránti vonzalmát sem. Mivel szereti „előadni” magát, bármely, önkifejezésre alkalmas játékszerben örömért lelheti, gyerekhangszertől a mini bábszínházig. Nagy valószínűséggel megkedveli a labdát és a játékkártyát.





SZŰZ
(VIII. 24. – IX. 22.)
Segítőkész alkat lévén kis seprűjét, lapátkáját hozva szívesen kapcsolódik be a takarításba. Szőrmeállatait, babáit gyakorta „gyógyítja”, alaposan megszidva őket, ha nem veszik be az „orvosságot”. Szívesen játszhat építőkockákkal. Játékait rendben tartja, kíméli.
Mire nagyobbra nő, bebizonyosodhat: neki találták ki a képkirakókat, gyűjtőmappákat.





MÉRLEG
(IX. 23. – X. 23.)
A Mérleg-kislány babáira szép ruhákat ad, hajukat csatokkal-szalagokkal díszíti, és alkalomadtán szinte biztosan felpróbálja édesanyja ruháit, cipőit. Szívesen foglalatoskodik kifestőkönyvvel, rajzolgatással, akárcsak a Mérleg-kisfiú. Egyaránt kedvelhetik a puha, színes játékfigurákat és a közösen élvezhető játékokat is (habtenisz, labdázás, társasjátékok).





SKORPIÓ
(X. 24. – XI. 22.)
Erősen foglalkoztatja: mi van a dolgok mélyén; fényt akar deríteni a titkokra, ezért gyakorta szétszedheti, tönkreteheti kisautóit, babáit. Nem szabad túlságosan szigorúan bánni vele, már csak azért sem, hiszen akár olcsóbb „kísérleti eszközökkel” is beéri. A szerepjátékok időszakába érve szívesen játszhat bűvészesdit, detektívesdit, kincskeresősdit.

NYILAS (XI. 23. – XII. 21.)




Egy hintaló a Nyilas-kislány számára is szenzáció lehet, mivel e jegy képviselői nem igazán babázósak-üldögélősek. A fiúkhoz hasonlóan ők is kedvelhetik a játéknyilat és más fegyvereket, a célbadobós játékokat. A Nyilas-gyerek gyorsan nyíló értelmének fejlődését segíthetik a szülők által gondosan megválasztott ismeretterjesztő gyerekkönyvek.





BAK
( XII. 22. – I. 20.)
Erőteljesen törekedhet arra, hogy mielőbb hasonlítson a felnőttekre, hogy komolyan vegyék. Játékkockáiból szilárd építményeket hoz létre, szívesen legózik, szerel. A puha játékállatkákra esetleg rá sem néz, viszont nem kizárt, hogy imád köveket rakosgatni. Örül a játék órának és más, a mindennapi használati tárgyakat idéző játékszereknek. Jól elfoglalja magát egyedül is.





VÍZÖNTŐ
(I. 21. – II. 18.)
Úgyszólván bármiben felismeri a számára érdekes játékeszközt, tehát bármilyen tárggyal elszórakoztatja önmagát és környezetét. Sokat építőkockázhat, ám a Bak-gyerekkel ellentétben nem követi a hagyományok szellemét. Idővel örömére lehet a léggömbbel való játszadozás, a sárkányeregetés. Még később az elektromos játékszerkentyűk bűvölhetik el.





HALAK
(II. 19. – III. 20.)
Olykor talán érthetetlennek tűnhetnek a szülő számára a Halak-gyermek „céltalan” játékai. Hosszan maszatolhat vízfestéket, fújdogálhat szappanbuborékokat, vagy látszólagos tétlenségbe süppedhet. Mindez utazást jelent számára dús képzelettel átszőtt benső világába.
Megelégszik az egyszerű játékokkal; az is a kedvencévé válhat, ami másoknak már nem kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top