Tuti Tippek

Békülős karácsony

Közismert tény, hogy karácsony előtt többen szakítanak, mint az év más időszakában. Pedig ez ilyenkor mindkét félnek fájdalmasabb. Mit lehet tenni, hogy ne így legyen? A számmisztika segítségével "használati útmutatót" adunk ahhoz, hogy hogyan kezeljük az egyes típusokat. Ha tudjuk, hogy mi a gyenge pontjuk, akkor talán egyszerűbb elkerülni azt, hogy keserű legyen az ünnep.

Békülős karácsonyMost csak a születési dátumból a születésnap egy számjegyre egyszerűsített számára van szükségünk. Pl.: aki 1978. 09. 27-én született: 27 -> 2+7=9; vagyis ő 9-es típus. Van két ún. mesterszám: a 11-es és a 22-es. Vagyis aki 11-én vagy 22-én született, az ilyen mesterszámmal rendelkezik. Esetükben ezt is és az alapszámot is érdemes megnézni. A 11-esnél a 2-es, a 22-esnél a 4-es az alapszám.

1-es típus, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született:
Az 1-es mindig mindent irányítani akar. Ráadásul nagyon okos, és átlátja a helyzeteket és a szándékokat, emiatt lehetőleg minden döntésbe be kell vonni. Vagy ha meglepetést akarunk szerezni neki, akkor huncutul mosolyogva „áruljuk el”, hogy erről nem tudhat, mert meg kell majd lepődnie. A másik kényes pont nála a hűség. Mások is, de ő aztán pláne kizárólagosságot akar. A félrelépést, de a még flörtöt sem tűri. Tilos neki arról mesélnünk, hogy egy másik hogyan „nyomul”. Az 1-esnél nem jön be az a taktika, hogy ha féltékennyé tesszük, akkor jobban fog ragaszkodni, sőt ez csak olaj a tűzre. Az 1-es az őszinteséget többre tartja, mint a taktikázást.

2-es típus, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született:
A 2-es gyakran bizonytalan önmagában. Lehet, hogy nem látszik rajta, mert megtanulta leplezni, de legbelül folyton megkérdőjelezi a saját vonzerejét, ráadásul a többi típusnál ragaszkodóbb. Emiatt tilos őt bizonytalanságban tartani, sőt minél sűrűbben meg kell erősíteni abban, hogy szeretik. Ha a 2-es kétségeinek adna hangot vagy féltékenykedne, akkor még jobban kell őt kényeztetni. Amennyiben ő szakítani akar, az általában nem komoly, csak egy segélykiáltás. A másik gyenge pontja az egyedüllét: utálja, ha magára hagyják. Lehetőleg mindenhova kettesben kell menni. Ettől megnyugszik, és eloszlanak a rossz gondolatok felhői a kapcsolat egéről.

3-as típus, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született:
A 3-as életvitelének kritikus pontja az információáramoltatás. Ha azt veszi észre, hogy valaki valamit eltitkol vagy elhallgat előle, vagy ő nem mesélhet el mindent, akkor bosszús lesz. Csak az hiheti róla, hogy felszínes, aki nem ismeri. Ez olyan, mint egy csapda: aki hajlamos visszaélni a bizalmával, az hamar beleesik. A 3-as számára nem létezik olyan, hogy ő ne mehessen váratlanul a kedvese elé bárhova. A másik gyengéje az, ha a párja megpróbálja korlátozni. Neki lételeme a társalgás, társaság, neki nem lehet megtiltani, hogy buliba, koncertre menjen. Ha ebből rendszeresen duzzogás van, akkor tuti, hogy ki fog lépni a kapcsolatból.

4-es típus, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született:
A 4-es számára a hűségnél nincs fontosabb, ez mindennek az alapja. Nála az üti ki a biztosítékot, ha a párja megpróbálja megvezetni. Sajnos a környezet olykor táplálja a gyanakvását azzal, hogy téves hírekkel bombázza. Ő alapvetően nem féltékeny típus, de ha egy téveszme beveszi magát az agyába, akkor nehéz visszanyerni a bizalmát. Nála a kulcsszó a rendszeresség és az állandóság. Őt az nyugtatja meg, aki/ami mindig megbízhatóan ott van. A másik kényes pontja az egészség, illetve a higiénia. Lehet a 4-est finnyásnak nevezni, de valójában arról van szó, hogy érzékeny a szagokra és a tisztaságra. Az intimitásnál ez számára elengedhetetlen.

5-ös típus, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született:
Az 5-ösről kijelenthetjük, hogy szabadságmániás. Amíg a kezdeti szerelem tart, addig viseli a sülve-főve állapotot, de utána szüksége van egy egészséges távolságra. Épp ezért nála kritikus kérdés, hogy a párja megengedi-e neki, hogy legyenek/lehessenek külön útjai. Persze ez bizalom nélkül nem megy. Ha nyitva van egy kapcsolatban az ajtó, ablak, akkor marad. De ha bármelyiket becsukja a másik, akkor ő tokostul megy ki. A másik nehéz terület nála az indulatok kezelése. A szenvedélye vonzóvá, de a dühe taszítóvá teszi. Aki ezt képes viselni, az meg tudja tartani. De aki kényes, túl érzékeny, az nem maradhat mellette. Nagyon kell őt szeretni ehhez.

6-os típus, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született:
A 6-os nagyon szeret, és tud szeretni. Gondoskodó, áradóan gyengéd és érzéki. Nem lehet őt visszatartani attól, hogy millió apró módon (ajándékok, szerelmes üzenetek, csokik, finomságok stb.) kimutassa rajongását. Ha a párja megdorgálja emiatt, akkor totál le fog törni, és ha ez rendszeressé válik, akkor kikosarazva érzi magát, és el fog fordulni. Majd keres valaki mást, akit korlátozás nélkül szerethet. A kényeztetést nemcsak adni, hanem kapni is szereti/szeretné – neki ez a másik gyenge pontja. A 6-os szakítása két dologból fakad: vagy nem adhat, vagy nem kap elég gondoskodást. Ezt tudva rendkívül egyszerű, kellemes, sőt finom a megelőzés módja.

7-es típus, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született:
A 7-es kezdetben mindig bizalmatlan. Neki időre van szüksége ahhoz, hogy feloldódjon, és közelebb engedje magához a másikat, szóval az ő bizalma nagy kincs. Ezzel élni lehet, de visszaélni szigorúan tilos. Ráadásul a 7-es éles szemű, olyan, mint egy nyomozó: minden apróságot észrevesz. Gyanakvása könnyen feltámadhat – ekkor azonnal és tökéletesen meg kell nyugtatni. Ha ezt elmulasztja a 7-es párja, akkor egy ék kerül közéjük, ami minden hasonló alkalommal távolítja őket egymástól. És előre látható, hogy ennek szakítás lesz a vége, hacsak nem tudja a 7-es párja okosan megelőzni a bajt. A kulcs: gyengédség, bizalom, őszinteség. Mindez kölcsönösen.

8-as típus, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született:
A 8-ast nem lehet takaréklángra tenni. Ő mindig mindent 100 fokon, 100 százalékosan csinál. A szenvedély, a lobogás, az erőpróba, a versengés nála az élet értelme. A szerelemben is ezeket keresi. Ehhez kell egy tűzről pattant, hasonlóan energikus partner, persze ez nem jelenthet rivalizálást. A 8-asnál pl. egy veszekedés egy remek előjáték. De mindkettőjüknek észnél kell lenniük, hogy ebből egy jó vicc legyen, és ne szakítás. Bár egy vérbeli 8-asnál egy szakítás sem mondható véglegesnek, ugyanis számára kihívás, hogy egy szakítás után vissza tudja-e szerezni a kedvesét. A végleges szakítás megelőzése miatt legalább egyiküknek meg kell találnia a helyes mértéket.

9-es típus, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született:
A 9-es végtelenül békés, segítőkész és toleráns. Persze ő is csak egy bizonyos pontig. Hogy hol van ez a pont, és mi az utolsó csepp a pohárban, az nagyon egyéni. A szakítást csak úgy tudja megelőzni a párja, ha a 9-es minden rezgését figyeli és meghallgatja, hogy mi foglalkoztatja, mi bántja őt. Nem szabad elfeledni, hogy egy tipikus 9-es mindenkivel foglalkozik. Nem képes közömbös maradni, ha szegénységről, betegségről, válságról, életkrízisről hall. Támogatni kell őt a „világ megmentésében”, de abban is, hogy visszataláljon a mikrokörnyezetébe, és végül magához. Mert ezek nélkül kihűlhet a kapcsolat, és abból végleges és fájó szakítás lesz/lehet.

11-es típus, aki 11-én vagy 29-én született:
A 11-es mesterszámhoz méltóan semmit, így a szakítást sem csinálja elvárható módon. Előfordulhat, hogy derült égből villámcsapásként mondja ki, hogy vége. Lehet, hogy ennek nincsen előzménye – bár ez így nem igaz: mindig van valami előtörténet, csak ez másoknak/a másiknak láthatatlanul kicsi. A 11-es párjának ébernek kell lennie ahhoz, hogy követni tudja a 11-est. Sőt fenn kell tartania az érdeklődését. Ha egy 11-es elveszíti a kíváncsiságát, akkor lelankad, és keres valami izgalmasabbat, ugyanis izgalom, fordulatok nélkül a 11-es számára üres és értelmetlen az élet. Ennyi a megoldás: kaland, szárnyalás, inspiráció, szellemi kihívások, szerelmes civódások.
    
22-es típus, aki 22-én született:
A 22-es szakításban a legjobb. Imádja a drámai fordulatokat és jeleneteket. A szakítás számára nem a kapcsolat végét jelenti, hanem azt, hogy egy magasabbra szintre kell emelni azt. Kérdés, hogy ezt a párja tudja-e. Fel kell kötnie mindent annak, aki egy 22-essel akar járni/élni. És fel kell készülnie arra, hogy olykor fájdalmat kell elviselnie. Ami a környezet számára kínzásnak tűnik, azt valójában csak az a két ember értheti, aki átéli. A szakítás soha máskor, mint karácsony előtt a megrendítőbb, így a 22-es nem szívesen hagyja ki. Persze ez nem törvényszerű, a drámát másképp is kiélheti. Hogy hogyan, azt a párjának kell/kellene kitalálnia – akár a hálószobában.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top