Tuti Tippek

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

A karácsonyi ajándékvásárlás a szülőknek mindig problémás menet, különösen ha a testvérek is közrejátszanak, akikkel nem árt előre megbeszélni, ki mivel akarja meglepni őket. Ebből a tíz ajándéktippből biztosan találsz valamit, ami apu kedvére való.

Házi sörfőzde

Ha úgy érzed, hogy apunak egy új hobbira lenne szüksége, akkor Greg Hughes Házi sörfőzde című könyve a tökéletes ajándék. Száz sörrecept van benne a világ minden tájáról, és minden infó ahhoz, hogy otthon az udvarban, minimális befektetéssel is finom, karakteres és egyedi söröket főzhessen.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Black Sabbath-koncertjegy

A Black Sabbath – legalábbis ebben a felállásban – a hírek szerint visszavonul a zenéléstől, de a visszavonulás előtt azért még nyomnak The End címmel egy búcsúturnét. Persze a mai rockszakmában, ahol a Scorpions már évek óta búcsúturnézik, fogadjuk ezt erős kételyekkel, de a hetvenes évek legendás brigádját élőben látni mindenképp óriási élmény, és egy koncertjegy csodás kis karácsonyi ajándék, csak nehogy előbb meglepje magát vele.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Keresztrejtvénykönyv

Biztos van valahol egy kimutatás arról, hogy az emberek az évek múlásával egyre inkább megszeretik a keresztrejtvényeket, márpedig ha valaki igazán nagy guru bennük, akkor egy-egy újabb adag az újságárustól pikk-pakk megfejtődik, és kitöltve kerül a kukába. Nekik találták ki a vaskos, és irgalmatlan mennyiségű rejtvényt tartalmazó keresztrejtvénykönyveket.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Ajándékutalvány egy jó étterembe

Ezzel a karácsonyi ajándékkal két legyet üthetsz egy csapásra, ugyanis nyilván apu nem egyedül megy majd vacsorázni/ebédelni. A konzervatívabb választás a kedvenc étterme, de ha az a cél, hogy kicsit kimozdítsuk és új ízekkel ismertessük meg, akkor válasszunk valami számára újat és izgalmasat.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Vezeték nélküli fejhallgató

A te szüleid is egyre hangosabban bömböltetik a tévét? Persze téged ez már kevésbé zavar, mivel már rég kirepültél otthonról, de hidd el, amikor épp nem együtt tévéznek, egymást olykor kifejezetten zavarják. Erre jelenthet praktikus megoldást egy jó vezeték nélküli fülhallgató.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Bőrkötésű határidőnapló

Ez nyilván az a kategória, amiből minden évben szükség van egy újra, de ha egy szép, bőrkötésű, monogramozott darabot adunk ajándékba, nagyon nem lőhetünk mellé. Csak arra vigyázzunk, hogy a hozzátartozók közül senki más ne készüljön effélével.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Stadionbérlet

Ez az ajándék focirajongó apukáknál – ők vannak többségben – garantáltan sikerre számíthat. Neked felkészülésként csak annyit kell tudnod, melyik a kedvenc csapata, és megközelíthető távolságban van-e a stadionjuk. A magyar rendszer sajátosságaként bérletet csak szurkolói kártyával lehet venni, viszont a bérlet árával megegyező ajándék bérletutalványt azért a legtöbb helyen meg lehet vásárolni ajándékba a belső körön kívülről érkezetteknek is. Azért arról győződj meg előbb, hogy van-e apunak szurkolói kártyája…

Mobil vízszűrő

Túrázók számára kitűnő karácsonyi ajándéknak tűnik ez a minden túlélőfelszerelésből nélkülözhetetlen kellék, a mobil vízszűrő, aminek segítségével a látszatra nem éppen megbízható tisztaságú vizeket is megihatjuk.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Kesztyű érintőképernyőkhöz

Jó eséllyel mára már apu zsebében is érintőképernyős telefon figyel, de a tél beköszöntével hogy fog az utcán az Angry Birdsszel játszani, vagy sms-t írni arról, hogy félórát késik? A megoldás az érintőképernyőhöz fejlesztett kesztyű, és ugyan a kesztyű (a sállal és a sapkával egyetemben) alapból elég sablonos ajándék, de ebben a felturbózott verzióban talán még van némi kraft. Az árak a nagyon alacsonytól a nagyon magasig terjednek, és választék is bőven akad.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Könyv a kapuzárási pánikról

Egyedülálló apukáknak – különösen frissen egyedülállóvá váltaknak – kitűnő karácsonyi ajándék lehet Leif Lasse Andersson Szex-krízis-pasi című kötete, aminek már a jelmondata is árulkodó: “Kidobott a feleségem, és lefektettem 117 nőt”. Ha azt látjuk, hogy apunk a kapuzárási pánik jeleit mutatja, egy ilyen történet hasznos és tanulságos ajándék lehet.

10 ideális karácsonyi ajándék apunak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top