A tökéletes forró csoki hozzávalói:
- 60%-os csokoládé
- kukoricakeményítő
- zsíros tej
- tejszín
- tejpor
A tökéletes forró csoki elkészítése:
1 lépés: A tálat, amibe majd a tejet öntöd, tedd be 5 percre a fagyasztóba, majd öntsd bele a tejszínt, és verd fel jól!
2. lépés: Ha keményre verted a tejszínt, tedd be a fagyasztóba, amíg a forró csoki többi részét elkészíted
3. lépés: 5 dl tejet tégy fel főni! Már most figyelmeztetünk, hogy ennyi tej mellett egy igazán sűrű forró csoki jön ki, ha hígabban szereted, tégy bele több tejet.
4. lépés: Amíg a tejet melegíted, mérj ki 50 g tejport és 3 g keményítőt, keverd őket össze!
5. lépés: Mérj ki 150 g csokoládét, darabold fel! A tej alatt vedd takarékra a lángot, és kavargatás mellett add hozzá az összes csokoládét!
6. lépés: Keverd hozzá a keményítős tejport! Addig kavard, amíg a csoki és a tejpor teljesen elolvadt!
7. lépés: Forrald fel, de csak annyira, hogy egyet rottyanjon a főzet
8. lépés: Egyből öntsd ki poharakba!
9. lépés: A felvert tejszínből tégy a tetejére! Szórj rá fahéjat, úgy még finomabb!
10. lépés: Kavard össze!