Tuti Tippek

Ellopta másfél millió ember karácsonyát a dühöngő szomszéd

30 éve feldíszíti a férfi az otthonát, ami helyi hagyománnyá vált.

A Phoenixben élő Lee Sepanek három évtizede díszíti fel házát karácsonykor, ami a város elengedhetetlen tradíciója lett. Az emberek csodájára járnak a férfi híres dekorációjának, van, aki kifejezetten ezért látogat a városba, hogy a karácsonyfákkal, színes égősorokkal és cukorkákkal díszített házat megnézhesse. Sepanek ilyenkor meleg kakaót és süteményt is árul a látogatóknak. 

Ám úgy néz ki, idén nem lesz tömeges látogatás és nagy karácsonyi díszek vagy fények Sepaneknél, ugyanis a mellé költözött új szomszédoknak nem tetszett a szociális eseménnyé váló hagyomány. Szerintük felfordulást, rendetlenséget és forgalmi torlódásokat okoz az odalátogató autók tömkelege, amit jelentettek is a város tisztviselőinek. 

Sepanek joggal csalódott, hiszen eddig úgy tűnt, mindenki számára örömteli élményt nyújtott kedves ötlete.

„Harminc évig soha egyetlenegy panasz nem érkezett ezzel kapcsolatban, csak amióta beköltöztek az új szomszédok mellém. Ha idén is szeretnék díszíteni, azzal a kikötéssel tehetem, hogy felveszek 5-6 embert, akik fényvisszaverő mellényekben irányítják a forgalmat és hárítják el a lehetséges akadályokat.”

Az üggyel végül a politikusok is elkezdtek foglalkozni. Sal DiCiccio, Phoenix városi tanácsosa a Facebookon kérte a város vezetőit, hogy hagyják a dekorációkat, van jobb dolguk is, mint ilyen csip-csup ügyekkel foglalkozniuk. Amíg a vita el nem ül, Sepanek úgy döntött, szétosztogatja a dekorációkat a szomszédai között, hogy legalább ne legyen sötét végig az egész utcában. 

The Sacramento Bee

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top