nlc.hu
Tuti Tippek
Érkezik Joulupukki, az igazi Mikulás Lappföldről!

Érkezik Joulupukki, az igazi Mikulás Lappföldről!

Az idei évben sem hagyná ki hagyományos világjáró körútjából Magyarországot Joulupukki, az északi Lappföldről érkező Mikulás. Piros ruhában, igazi szakállal és sok-sok ajándékkal érkezik december 1-jén Budapestre.

A Finn Intézet szervezésében 16. alkalommal jön hazánkba Joulupukki, hogy meglátogassa a magyar gyerekeket és hogy megörvendeztesse őket finomságokkal és játékokkal is. Ha szemfülesek vagyunk, akkor van esélyünk, hogy személyesen is találkozzunk vele!

Joulupukki országszerte

Nagy az öröm, hiszen december 1-én érkezik hozzánk Joulupukki, az egyetlen igazi Mikulás, és marad egészen december 6-ig. Van, ahol már hó is esett a tiszteletére, reméljük meg is marad, hiszen úgy lenne az igazi.

A hatnapos itteni tartózkodása alatt a fővároson kívül Joulupukki több vidéki helyszínre is elutazik, így még több gyereknek lesz lehetősége életre szóló találkozót összehozni a Mikulással.
Az előző látogatásaihoz hasonlóan Joulupukki idén is elsősorban óvodákba, árvaházakba és anyaotthonokba látogat majd el, de remélhetőleg a tavalyihoz hasonló látványos belépőkre is számíthatunk majd, amikor is Joulupukki tűzoltóautón érkezett a gyerekkórházba.

Ahol Joulupukkival találkozhatsz:

  • December 1. 11.00 óra: Érkezés Budapestre
  • December 2. 11.00 óra: Kaposvári Nagypiac
  • December 3. 10.00 óra: Budapest, Müpa
  • December 4. Ljubljana, Szlovénia
  • December 5. 11.00 óra: Veszprém, Posta előtti tér,
  • December 5. 15.00 óra: Ajka, Agora tér
  • December 6. 16.00-17.00 óra: Budapest, Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top