Tuti Tippek

Minden eddiginél látványosabb karácsonyi dekorációt készített a dabasi Eta néni

Évről évre fényárban úszik az asszony háza, idén még jobban kitett magáért.

A dabasi Eta néni 10 éve kezdte fényfüzérekkel díszítgetni a házát, ami mára valóságos zarándokhely lett. Az asszony eleinte csak unokái kedvéért tett fel néhány égősort az ablakai köré, aztán évről évre egyre több elemmel bővítette a kollekciót.

Idén minden eddiginél látványosabb karácsonyi dekorációt készített Eta néni, aki nem bánja a plusz száz­ezres villanyszámlát sem: immár a teraszát is kibontotta, hogy betlehemet építsen, sőt a járdáját is lefestette, és a kerti kisházát is „beáldozta” – számolt be az RTL Híradó.

Az idei dekoráció két teljes héten át készült. „A két lányom a tervező, az ész. A vejem pedig megvalósította” – árulta el Eta néni, aki 4 éve nyitotta ki először a kapuit, amikor látta, hogy esténként csapatostul jönnek hozzá a bámészkodók. „Óvodásokat hoznak ide busszal, iskolások is jönnek” – mesélte az asszony, akinek nem csak belföldi vendégei vannak: többek között még az izraeli attasé is ellátogatott hozzá családostul. 

A fényárban úszó udvart advent első vasárnapjától, azaz jövő vasárnaptól lehet bejárni, aznap egy igazi Mikulás is ellátogatott oda.

Eta néni nyitvatartást is bevezetett, amit a Facebook-oldalán tett közzé.

Kiemelt kép: RTL Klub – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top