nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi dekoráció a konyhában

Így dekoráld a konyhát karácsonykor!

Karácsonykor fényfüzérrel borítjuk be a hálót, a nappalit, de még az előszobát is. Viszont a konyhát sokszor kihagyjuk. Pedig néhány egyszerű, ötletes megoldással azt is ünnepi ruhába öltöztethetjük.

Porcukor és sütőforma

Nem kell drága dolgokra gondolni! A legjobb, ha először szétnézel a konyhádban, hogy mit tudsz felhasználni az ünnepekre! Így lehet az étkezőasztal dísze egy gyertya- vagy a mécsestartó, amit még egy csillag vagy fenyőfa alakú fém sütőforma segítségével teszünk, még ünnepibbé. Ehhez helyezd a formákat egy piros vagy üveg tányérra, szórj köréjük dekorcukrot, és állíts egy mécsest vagy gyertyát a közepükre!

karácsony, dekoráció, konyha

Fotó: iStock

Kövesd a csillogást

A polcokról nemcsak égősort lógathatunk le, hanem látványos díszeket is. Ezek lehetnek műanyag díszek vagy fényes, csillámporral megszórt papírdíszek is. Amire figyelj, hogy ne legyenek útban a sütésnél, főzésnél, valamint az itt használt árnyalatok legyenek harmóniában a lakás többi részén használt dísz színével.

Ne felejtsd el az asztali dekort!

Legyen teljesen letisztult, fehér dekoráció az ünnepi asztalon! Az étkészlettől a szalvétákon és a futókon át a gyertyákig és egyéb asztaldíszekig mindenből fehér árnyalatot használj. Ha van elég anyagod és időd, akkor a székeket is ünnepélyesebbé varázsolhatod egy különleges huzattal vagy egy szép párnával.

fehér, asztali, dekoráció, karácsony

Erre figyelj ha fehér karácsonyi dekorációt csinálsz (Fotó: iStock)

+ 2 asztali dekorációs ötlet

• A dekorációkat úgy helyezzük el, hogy azok ne zavarják az asztalnál ülők kényelmét, a szabad mozgást.

• Érdemes olyan dekorációt választani, amely az ünnep időszaka alatt végig fenn maradhat az asztalon, így a terítés tartós maradhat, és meghosszabbítja az ünnepi hangulatot.

Asztali dísz süteményből!

Szerezz be egy látványos (zöld, arany, ezüst) színű dísztányért. Süss meg néhány fahéjas csillagot, vagy hópehely alakú mézeskalácsokat, s vastagon öntsd le őket hófehér cukormázzal. Majd díszítsd a sütiket apró, ezüstszínű cukorgyönggyel. Rakd a finomságokat a tányérra, és helyezd az asztal közepére. Csak arra figyelj, hogy pótold, ha rájárnak a többiek.

karácsonyi sütemény dekoráció

Süteményből is lehet karácsonyi dekoráció (Fotó: iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top