nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi dekorációs trend 2021-ben

Fenyőfa, kagyló és manók – 9 karácsonyi dekor tipp, ami 2021-ben hódít

Melyik lesz idén a legkelendőbb fenyőfa? Milyen színben pompázzon a karácsonyfán a dekoráció, és mely árnyalatok domináljanak az ünnepi asztalon? Jönnek a válaszok.
  • 2021-ben a lakberendezők és a karácsonyi magazinok szerkesztői szerint is a Nordmann-fenyő fog leginkább hódítani az otthonokban. Ezt a típust inkább a hagyományos, valamint a letisztultabb dekorációk mellé javasolják. 
  • Bár nem hazánkban készült a felmérés, hanem az Egyesült Királyságban, de az egyik lakberendezési áruház felmérésében, a válaszadók 30 százaléka jelölte meg, hogy ebben az évben legalább 2 karácsonyfát állít majd a lakás különböző szobáiban.
  • Csillogás! Felejtsük el a színeket! A szakemberek szerint 2021 divatszíne karácsonykor az ezüst, és annak különböző árnyalatai lesznek.  A hűvösebb ezüst ugyanis, képes megidézni a téli havazást a nappalink közepén, anélkül, hogy fagyoskodnánk. 2020 karácsonyi színe, az arany sem megy ki idén a divatból, de figyelni kell rá, hogy hogyan párosítsuk a hűvös ezüsttel.
Ezüst karácsonyi dekoráció

Óvatosan párosítsuk az ezüst és az arany díszeket (Fotó: Getty Images)

  • Az ünnepi terítésen azonban már több színt is használhatunk. 2021-ben az igazán divatos karácsonyi asztalra: sötétkék, lila és világosarany árnyalatban pompázó szalvéták, díszek, tányérok kerülhetnek.
  • Ami a karácsonyi dekoráció stílusát és témáját illeti, ott bizony idén a nosztalgia dominál. „Ismét érdemes előszedni a régi, vintage díszeket, a nagyitól örökölt terítőket, amelyek nemcsak a legszebb emlékeket hozzák elő, de a pénztárcánkat és a környezet is kímélik” – mondta Alexandra Jurkiewicz, a Helen Green Design kreatív igazgatója.
  • Sokaknak hiányzik a hó karácsonykor. A lakberendezők szerint nemcsak az ezüsttel csalogathatunk némi téli hangulatot a lakásunkba, hanem azzal is, ha a fehér különböző árnyalatait rétegeljük mondjuk az ünnepi terítésnél.
Fehér karácsonyi dekoráció

A fehér színhez jól passzolnak a természetesebb kiegészítők (Fotó: Getty Images)

  • Kagyló a fenyőre? Igen! A capiz kagyló héjából készült különleges dekorációkat is bátran felaggaszthatjuk idén a karácsonyfára. Gyöngyszerű csillogásuk sokat fognak dobni a hangulaton.
  • Természetesen soha nem megy ki a divatból a DIY dekoráció! Idén ebben is a hagyományos vonalat érdemes követni, vagyis a házi készítésű ajtókopogtatókra és adventi koszorúkra bátran rakjunk szárított gyümölcsöket-növényeket.
  • Manók. Igen, manók. A diótörő figura és a rénszarvas idén nyugdíjazhatja magát, mert idén valamiért a karácsonyi skandináv manócskák követelik a főszerepet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top