nlc.hu
Tuti Tippek

Kapócs Zsóka adventi koszorúi

Mesés adventi koszorúkat készít Kapócs Zsóka

Tavaly több mint 80 darab adventi koszorút készített. Egytől egyig káprázatosak.

Kapócs Zsóka nemcsak szenvedélyes lakberendező, hanem a virágkötészetet is kitanulta. Advent első vasárnapján természetesen az általa készített koszorún gyújtja meg az első gyertyát.

Kapócs Zsóka

Kapócs Zsóka immár lakberendezőként, dizájnerként dolgozik (Fotó: MTI / Mohai Balázs

A 42 éves exszínésznő-dizájner tavaly – pandémia alatt – vágott bele a koszorúkészítésbe. „Külföldieknek csináltam luxuslakásokat, aztán márciustól befejeztem, ami volt, és nem volt új, mondom: ‘Úristen, de ráérek! Nem tudok semmit se csinálni!’ Kimentem a virágpiacra, és mondom: lenne kedvem megint adventi koszorút készíteni, mert egyszer már próbáltam, de azt nem komolyan, csak magamnak. Elmentem, elkezdtem összerakni a bütyköket, és azóta felfordult fenekestül az életem” – mesélte Kapócs Zsóka a Mokkában, mivel ezzel a lakásdekoráció-készítés is belecsöppen az életébe a lakberendezés és a rendezvénydekorálás mellé.

Elmondása szerint tavaly több mint 80 koszorút csinált, ezeknek darabja mintegy 7 órát vett igénybe:

Idén azonban változtatott a technikán: immár virágalapú koszorúkkal dolgozik, így csupán a dizájnt kell neki kitalálnia:

Ennek az összerakása pedig – ha már minden elő van készítve – körülbelül 2-2,5 órát vesz igénybe. „Rettenetesen élvezem. Amit nem a színpadon élek ki, azt kiélem a lakberendezésben és kiélem ezeknek a kis tárgyaknak az elkészítésében” – árulta el Kapócs Zsóka, aki arról is mesélt, hogyan ünnepli a karácsonyt.

„Nagy családunk nincs, sajnos kevesen vagyunk. Az a kevés az mind össze fog jönni. Marha jó érzés, hogy így van egy igazi családom. Ennek annyira örülök és úgy meghatódom karácsonykor, mert sokszor rezgett a léc az életemben, hogy nekem ez így össze fog-e jönni, és most mondhatom azt, hogy totálisan kerek az életem. Minden szempontból”– vallotta be.

Még több adventi koszorú az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top