nlc.hu
Tuti Tippek

Ajándékok, amelyek nem kerülnek semmibe

Ezek az ajándékok nem kerülnek semmibe, mégis bárki örülne nekik

Olykor olyat is érdemes ajándékozni, aminek nem az ára számít, hanem az, hogy időt és energiát fordítottak rá.

Jöjjön néhány ajándéktipp, amik tele vannak szeretettel, ráadásul költséghatékonyak is!

Egyedileg összeállított nasidoboz

Igaz, ehhez azért kell pár dolog, de lehet olyan alapanyagokból is dolgozni, amiket otthon megtalálunk. Vegyünk egy befőttesüveget, amit szépen elmosunk, kidíszítünk és beleszórunk minden földi jót: mehet bele dió, mogyoró, csoki, cukor, bármi, ami szem-szájnak ingere. Az biztos, hogy ennek bárki örülne, hiszen ki az, aki nem szeret nassolni?

nasidoboz

Fotó: Getty Images

Kézzel készített naptár

Valljuk be, határidők mindenki életében vannak és megkönnyíti az életünket, ha a teendőinket egy helyre leírjuk. Erre tökéletes a naptár, amit akár A5-ös vagy A4-es fehér lapokból is összeállíthatunk. Mindössze annyi a dolgunk, hogy megnézzük, jövőre hogyan alakulnak a hónapok és ez alapján összerakjuk a naptárt. Kell hozzá vonalzó, ceruza vagy toll és persze bármilyen dísz, ami eszedbe jut. Plusz tipp: ha tudjátok, hogy az illető eléggé feledékeny a családja dátumhoz kötött ünnepeit illetően, akkor beleírhatod a születésnapokat, névnapokat, így biztos, hogy ez sem megy ki a fejéből.

naptár

Fotó: Getty Images

Oszd meg a legszebb közös emlékeidet!

Ez tényleg egy elképesztően olcsó ajándék, ráadásul garantáltak az örömkönnyek. Írd le azokat az emlékeket, amik megmaradtak az illetővel kapcsolatban, vegyél egy befőttesüveget, vagy bármi olyan tárolódobozt, ami zárható és egyenként írd le, ami eszedbe jut vele kapcsolatban. Készíts hozzá egy útmutatót, hogy ne nyissa ki egyszerre az összeset, hanem tartalékoljon olyan napokra, amikor nem a legjobb a kedve. Az biztos, hogy ez mosolyra fakaszt bárkit a legborúsabb napokon is!

közös emlékek

Fotó: Getty Images

Könyv a kedvenc receptjeiddel

Aki szeret főzni és szereti a gasztronómiával kapcsolatos ajándékokat, annak ez a tökéletes választás! Vegyél egy füzetet, lehet akár puha, akár keményborítású, és kezdd el feljegyezni azokat a recepteket, amelyek a legkedvesebbek számodra. A tematikát is megválaszthatod: lehetnek olcsón kihozható receptek, a kedvenceid gyerekkorodból, vagy olyanok, amiket szeretnél megkóstolni a közeljövőben. Persze ezt is lehet díszíteni különböző dolgokkal, az biztos, hogy egy gasztroimádónak ez telitalálat lesz!

receptkönyv

Fotó: Getty Images

Ajándékozz együtt töltött időt!

Sajnos a mai világban nem példa nélküli, hogy reggeltől estig dolgoznak az emberek, ha pedig hazaérnek a munkából, már olyan fáradtak, hogy szeretnének minél előbb bedőlni az ágyba. Ezt leginkább a gyerekek és a párkapcsolatok sínylik meg, hiszen mindkettőre kell időt fordítani. Ígérd meg a családodnak, hogy igyekszel a jövőben minél több időt velük tölteni és bepótolni azokat a dolgokat, amik kimaradtak az életetekből.

Ingyenes programok

A növekvő energiaárak mellett a szolgáltatások és a belépők díjai is felmentek, de így is lehet találni olyan programokat, amelyek ingyenesek. Legyen szó kacsaetetésről a helyi tónál, egy sétáról a parkban vagy a közeli erdőben, vagy bármilyen kreatív elfoglaltságról. A lényeg itt is az együtt töltött idő és hogy kellemesen elfáradjon mindenki. Adunk egy tippet, ami gyerekekkel remek program: találj ki egy „tökéletes bűntényt”, amelynek a nyomait elrejted egy bizonyos területen és a piciknek meg kell oldaniuk a feladatot az általuk talált nyomok segítségével. Ez fizikailag és szellemileg is megmozgatja őket, nem mellesleg jó szórakozást nyújt bárkinek.

együtt töltött idő

Fotó: Getty Images

Csinálj egy családi társasjátékot!

Ahány család, annyi szokás – mondják. Találjátok ki a saját kis társasjátékotokat, ami kifejezetten a ti igényeitekhez van igazítva. Mindössze tollra és papírokra, na meg persze némi kreativitásra van szükséged. A bábukat szinte bármiből megformálhatjátok. Az biztos, hogy ezzel az egész családot bevonhatjátok és mindenki nagyon jól fog szórakozni, ráadásul bármikor elővehetitek, ha játszani támad kedvetek.

társasjáték

Fotó: Getty Images

Készíts időkapszulát!

Ez az ajándék sem kerül semmibe, és bár el kell telnie jó pár évnek, míg kinyitjátok a következő generációval, vagy esetleg valaki más rátalál, de maga az elkészítése is jó móka. A lényeg, hogy üzenjetek valamit a jövőbe, adjatok jó tanácsokat a kapszula megtalálójának, de akár magatoknak is írhattok feljegyzést, amire nem biztos, hogy annyi év elteltével emlékeznétek. Papírra, tollra és valami jól zárható dobozra van szükség, ezt pedig bárhol eláshatod – figyelj arra, hogy megjelöld a helyet, így biztosan rátalál majd valaki.

időkapszula

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top