nlc.hu
Szabadidő

Beszélgetésindító társasjátékok

5 beszélgetésindító társasjáték, ami nélkül nem telhet el egy szombat este

Ki mondta, hogy társasozni csak a gyerekeknek lehet? Olyan felnőtteknek szóló variációkat mutatunk, amik egy baráti kerti partin, de akár otthon, édes kettesben is garantáltan szórakoztatnak.

Fénykorukat élik azok a társasjátékok, amik nem annyira ügyességi, logikai vagy szerencse alapon működnek, hanem a kommunikációra építenek, sok esetben pici pszichológiai irányultsággal. Nyugi, nem kell megijedni, szó sincs arról, hogy a kanapén fekve el kellene mesélned életed legmegrázóbb pillanatait, de tény, hogy ezek a játékok túlmutatnak a klasszikus értelemben vett szórakoztató műfajon.  

Körvonal x beszélgess jólKörvonal

Azóta, hogy a körvonal berobbant a köztudatba, új szintre emelte a kártyajátékokat, hiszen kérdésein keresztül segít a mindennapok beszélgetéseiből adódó félreértéseket és konfliktusokat tisztázni, akár baráti, akár párkapcsolati vagy családi értelemben. Gyakorlatilag egy őszintébb, tudatosabb kommunikációra tanít, és kifejezetten hasznos azok számára, akik maguktól nehezen tudják az érzéseiket, gondolataikat szavakba önteni. Ezzel tényleg játszva lehet tanulni, ráadásul már több változatban is elérhető. 

Relativity

RelativityHa az ön- és társismeret, valamint az érzelmi intelligencia fejlesztése a cél, akkor a Relativity lesz a tökéletes választás. A játékkártyákon különböző szavak olvashatóak, amik kellemes vagy kellemetlen érzéseket kelthetnek.

Miután dobtál, az éppen aktuális kártyával a kezedben kell egy feladatot elvégezni, és egy kaleidoszkóp segítségével kiértékelni az egészet, így nemcsak a saját értékrendedet mutathatod meg másoknak, de a játék többi szereplőjének erkölcsi iránytűjét is megismerheted.

Értsünk szótÉrtsünk szót

Akárcsak a körvonal, az Értsünk szót is egy beszélgetésindításra tökéletesen alkalmas kártyacsomag, ami a három pakliban összesen 144 kérdést foglal magában. A paklik fontos kommunikációs elemre építenek: az első a nyitottságra irányuló kérdéseket tartalmazza, a második az őszinteséget pedzegetőkre, a mély gondolatokra, vágyakra épít, míg az utolsó az intimitás témakörét öleli körbe, ezek azok a kérdések, amik ugyan kendőzetlenül “támadnak”, de cserébe remek képet adnak magunkról és a másikról is. A játék alkotói szerint ez a játék nemcsak a múltadat deríti fel, de a jelenedet és a jövődet is megmutathatja, hogy milyennek szeretnéd látni önmagad és a kapcsolataidat. 

Térkép Magamhoz, Egymáshoz, Hozzád

Ahogy az alcím is mondja, a Térkép kártyasorozat három különböző formában is elérhető, más-más emberi tényezőre fókuszálva. Ez egy komolyabb kiadása a beszélgetésindító kártyáknak, valójában sok esetben olyan kérdéseket is boncolgat, amit az ember még magának sem szívesen vall be, de pont ez a jó benne. Bármilyen kapcsolatra, értsd barátira, családira, vagy párkapcsolatira is alkalmazható, csak egy a fontos, hogy nyitottak legyetek egymásra azzal, akivel játsszátok.

Igen? És…

Igen? És...Az Igen? társasjáték továbbfejlesztett változata az Igen? És…, ami azt mutatja meg, mennyire ismered a másikat, vagy akár az egész társaságot. A játék során mindenki kap két-két igen és nem kártyát, majd egy eldöntendő kérdés után le kell raknod magad elé a saját válaszodat, a maradékot pedig ki kell osztani a többiek között aszerint, hogy szerinted mit fognak válaszolni az adott kérdésre. Kevésbé bonyolult, mint amilyennek hangzik, és valóban kiderül belőle, hogy mennyire figyeltek oda egymásra a mindennapokban. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top