nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi filmek moziban 2022-ben

Ezeket a filmeket nézd a gyerekkel a moziban, amíg apu díszíti a fát!

Mutatjuk, mik azok a filmek, amiket az ünnepi időszak alatt elcsíphetsz a moziban. Tökéletes program lesz arra a pár órára, amíg „a kis angyalok” meghozzák a karácsonyfát!

Nincs annál varázslatosabb, amikor gyerekként úgy lépsz be a nappaliba, hogy a korábban üres lakás csupa karácsonyi fényben úszik, ott áll a gyönyörű karácsonyfa a szoba közepén, tökéletesen feldíszítve, alatta pedig a becsomagolt ajándékok várnak rád. A felelős pedig nyilván nem a szüleid voltak, hanem a karácsonyi angyalkák és/vagy a Jézuska.

Tudjuk, hogy semmit sem szeretnél jobban, mint hogy a gyerekeid is átélhessék ugyanezt. Ehhez azonban ki kell őket robbantani a házból, ami karácsonykor nem a legegyszerűbb feladat – főleg, ha csak magatokra számíthatok ketten, a pároddal. Ilyenkor jön képbe a munkamegosztás: apa otthon marad és feldíszíti a fát, te meg elviszed a gyerkőcöket valahová. Na de mégis hova? Szerintünk érdemes ilyenkor moziba menni, mert rengeteg családi filmek vetítenek az ünnepi időszakban, ami pont elég időre lefoglalja a kicsiket ahhoz, hogy mire hazaérnek a karácsonyfa felállítva várja őket otthon. Mutatjuk, mik lesznek műsoron!

Anya filmet néz a gyerekeivel karácsonykor

Fotó: Choreograph/Getty Images

Fura világ

A Disney legújabb mesefilmje, a Fura világ egy kalandor családról szól, akik életük legnagyobb felfedezése előtt állnak. A Clades család számára azonban nemcsak a fantasztikus lényekkel teli, veszedelmes és ismeretlen világ felderítése lesz a legnagyobb kihívás, hanem az, hogy ne hagyják, hogy a köztük lévő konfliktusok ketté törjék legújabb és legfontosabb expedíciójukat. A Hős6os és az Encanto alkotói ismét egy megható, lenyűgöző látványvilágú animációs kalandfilmet kapunk.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság

Ha van karakter, aki egyöntetűen mindenki kedvence, akkor az egyértelműen Kandúr, akit először a Shrek 2-ben ismerhettünk meg (és aki a jelenlétével egyből a legjobb résszé emelte a másodikat a franchise-ban). Csizmás Kandúrt annyira imádjuk, hogy számos spin-off filmet kapott már, Az utolsó kívánság csak a sorban a legújabb. Ezúttal Kandúrnak minden eddiginél nagyobb feladattal kell szembenéznie: rájött, hogy a 9 életéből már 8-at felhasznált, így eldönti, hogy megkeresi a Kívánságcsillagot, hogy visszaszerezze az életeit…

Teddy mackó karácsonya

Fura, de a Teddy mackó karácsonya a lista egyetlen, valóban karácsonyi filmje. A norvég alkotás a kislány, Mariann és egy cuki Teddy mackó barátságáról szól, akit a gyerek egy csendes kisváros karácsonyi vásárban szúrt ki az egyik árus polcán. Elsőre csak egy egyszerű játéknak tűnt, de a plüssmaci úgy tűnik, igazából életre kelt. Ha bejön a Paddington szívmelengető hangulata, akkor ezt a filmet is ajánljuk!

Krokodili

A Krokodili az a film, amire a kiskamasz gyerekeiddel ugyanúgy beülhetsz, mint a kisebbekkel és mindannyian élvezni fogjátok. A sztori igazi őrült agyszülemény (imádjuk!): egy szupertehetséges, barátságos, sálat hordó krokodil lakik a New York-i ház padlásán, ahová a Primm család nemrégiben költözött, és egyedül az unatkozó kissrác, Josh tud róla. Sokáig nem tudja titkolni új barátja létezését, de mire a szülei megbékélnének a potyalakóval, újabb meglepetés éri őket: betoppan az állat gazdája, Valenti úr, egy szomszéd pedig bosszúhadjáratot indít a krokodil lakhatása ellen. Lile-t, a krokodilt Shawn Mendes szólaltatja meg, mellette Javier Bardem, Constance Wu és Brett Gelman szerepelnek a Krokodiliben, aminek a zenéjét A legnagyobb showman alkotói írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top