Sáskák szállták meg az otthonát a hazavitt fenyőfától

F.C. | 2023. November 30.
Könnyen bogarak fészkévé válhat az otthonunk.

Amikor hazaszállítjuk a friss fenyőfát, érdemes alaposan átnézni, mielőtt bevisszük a lakásba, hogy nincsenek-e rakja bogarak, amelyek a benti melegben felélénkülhetnek, vagy éppen petecsomók, amelyekből pár nap alatt rovarok kelhetnek ki a meleg lakásban. Ezzel kapcsolatos rossz élményeiről tett közzé videót Andrea Coward a TikTokon.

Családjával 2018-ban saját maguk vágták ki a fenyőjüket egy faültetvényen, ám két héttel azután, hogy hazahozták, váratlan meglepetésben volt részük. „Mindenhol bébi imádkozó sáskák voltak, elárasztották az egész fát, sőt a lakást is” – panaszolta Andrea a videójában, amely már több mint 4,8 millió megtekintéssel jár.

Mint kiderült, a fűtött lakásban sáskák keltek ki a fenyőágakra rakott petecsomókból, és száznál is több példány szállta meg az otthonukat.

Arról már korábban is írtunk, hogy a tűlevelek között elbújhatnak poloskák és apróbb bogarak is, amelyek a benti melegben könnyen elszaporodhatnak. Tövises cincér, lepkék, ízeltlábúak, pókfélék és atkák is élnek az erdei fenyőféléken, bár tavaszig csak lárvaként, bábként, de a karácsonyra vásárolt, kertészetben nevelt tűlevelűekben is megbújhatnak egyéb rovatok. Azért, hogy megszabadulhassunk a tűlevelek között megbúvó rovaroktól, érdemes lerázni vagy lemosni a fenyőfát, mielőtt bevinnénk a lakásba.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Exit mobile version