nlc.hu
Tuti Tippek

Fenyőfaszállítás autóval

Nem mindegy, hogyan szállítod a fenyőfát az autó tetején!

Könnyen lövedék lehet a tűlevelűből.
fenyőfaszállítás,

Mint arról beszámoltunk, már elindult a roham a fenyőfákért, igazi dömpingre karácsony előtt egy héttel számítanak az árusok. Ha már kiválasztottad a fát, gondolj a megfelelő biztosítására az autóban, a karácsonyi fenyő hazaszállítása ugyanis könnyen veszélyessé válhat – hívja fel a figyelmet a Pénzcentrum.hu, amely a Német Autóklub videója alapján lát el jó tanácsokkal. 

Ha lehajtott ülésekkel az utastérbe is befér a fenyőfa, akkor a vastag törzs mindenképp előrefelé nézzen, az elöl utazók védelmére pedig érdemes valamilyen fadeszkát elhelyezni a fenyő és az első ülések háttámlája közé.

Amennyiben a tűlevelűt a tetőcsomagtartón vagy a tetőre rögzítve visszük haza, akkor még ennél is jobban oda kell figyelni a szállításra! Ha csomagtartó nélkül vinnénk haza, akkor érdemes egy pokrócot tenni a fenyő alá, hogy ne karcolja össze a fényezést. Fontos, hogy ne „gumipókkal” rögzítsük a fát, hanem hevederekkel, azok alaposabban rögzítik a fát.

Ha a csomagtartóban szállítjuk, ott is rögzítsük a fát, hogy ne mozogjon össze-vissza.

Amúgy a magyar vásárlók 52 százaléka tervez legalább 7 ezer forintot költeni fenyőfavásárlásra, ezen belül 23 százaléknyian terveznek 10 ezer forintnál nagyobb kiadást – derül ki az Agroinform.hu felméréséből, amelyből azt is megtudjuk, hogy a vásárlók 47 százaléka az utolsó hétre hagyja a favásárlást. Ami a fenyőfa fajtáját illeti, 45 százaléknyian részesítik előnyben a nordmann fenyőt, a többinél magasabb áron kapható, de tartósabb fajtát. A lucfenyő 37, míg az ezüstfenyő 13 százalékos értékkel foglalja el a népszerűségi lista következő helyeit. 44 százaléknyian másfél méter feletti, 56 százaléknyian ennél kisebb fenyőt terveznek vásárolni, gyökeres, földlabdával árusított fenyők iránt pedig minden nyolcadik vásárló érdeklődik. A válaszadók 26 százaléka jelezte, hogy fenyő helyett inkább műfenyőt díszít karácsonykor.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top