nlc.hu
Tuti Tippek

Kedvenc karácsonyi filmek

Ez a magyarok 10 kedvenc karácsonyi filmje

A TOP 10-be 5 olyan film is bekerült, ami az ezredforduló előtt készült.

Már benne vagyunk az adventben, így a Magyar Filmadatbázis a felhasználók értékelései alapján összeállította a karácsonyi filmek TOP 10-es listáját. Az összesen 10 ezer szavazatból 1657-et kapott Drágán add az életed! című film vezeti a listát.

A második helyen minden idők egyik legszerethetőbb romantikus vígjátéka, az idén 20 éves Igazából szerelem végzett 1486 szavazattal.

1503 szavazattal dobogós lett John Hughes 1990-ben készült filmje, a Reszkessetek, betörők! Macaulay Culkinnal a főszerepben.

A negyedik legnépszerűbb karácsonyi film a 2019-es tökéletes mese, a gyönyörű, kedves, ötletes és vicces spanyol animáció, a Klaus – A karácsony titkos története, melyben egy önző postás és egy zárkózott játékkészítő meghökkentő barátsága örömet hoz a hideg, sötét norvég városkába.

Ötödik helyen végzett az Ollókezű Edward Johnny Depp és Winona Ryder főszereplésével. Tim Burton 1991-ben készült, Golden Globe-ra és Oscarra jelölt kultfilmjének különlegessége, hogy ez bizonyult a legközkedveltebb halloweeni filmnek is.

Hatodik lett a Holiday Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black főszereplésével.

A toplista hetedik helyén a 2012-es Az öt legenda című kedves animációs mese található.

A nyolcadik helyen – a halloween-lista hetedik helyezettje – a Tim Burton írta és Henry Selick rendezte animáció, a Karácsonyi lidércnyomás áll 1993-ból.

A Reszkessetek, betörők! 2. lett a kilencedik. Az 1992-es filmben Kevin újra összefut a négybalkezes párossal.

Végül 2000-ből A Grincs zárja a sort Jim Carrey főszereplésével

Kiemelt fotó: részlet a Holiday c. filmből, imdb

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top