nlc.hu
Tuti Tippek

Karácsonyi ajtódíszek

Karácsonyi ajtódekorációk, amelyek tényleg mutatósak

Karácsonyi díszítéskor nem szabad megfeledkezünk a kültérről sem! Összegyűjtöttük a legjobb ajtódíszeket, hogy mindenki megtalálja az ízlésének tetszőt!

Mindannyian láttuk már azokat a szomszédokat az ünnepek idején, akiknél felfújt Mikulások, LED-es hópelyhek és természetesen annyi fényfüzér van, hogy az egész városnak bőven jutna belőle. Bár az ilyen ünneplés kétségtelenül rengeteg csodálatot és ámulást vonz, a karácsonyi dekorációban kevesebbel is többet lehet mondani. Sokkal kevesebbel. És az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy feldobjuk otthonunk külsejét az ünnepekre: néhány ízléses karácsonyi bejárati ajtódísz.

A lehetőségek addig terjednek, ameddig ambícióink, illetve költségvetésünk. Miért ne kereteznénk bejáratunk friss fenyőágakkal, magnóliafüzérekkel vagy (a csillogás jegyében) karácsonyi fényekkel? Vagy akár maradjunk egyszerűek egy klasszikus karácsonyi koszorúval.

Az ünnepi ajtódíszítésnél azonban még mindig érdemes szem előtt tartanunk néhány vezérelvet. „Az ünnepi dekoráció a színről, a textúráról és a formáról szól – mondja Anne Dickson virágkötő. – Olyan egyedi koszorúkat és füzéreket készítek, amelyek az évszak természetes elemeivel – örökzöldekkel, fenyőtobozokkal, bogyókkal és ágakkal – játszanak, és olyan váratlan anyagokat rétegeznek bele, mint a festett hortenzia, a selyemvirágok és a csillogó ágak.”

Az alábbiakban a kedvenc tippjeinket és trükkjeinket mutatjuk meg a karácsonyi bejárati ajtódíszítéshez, hogy a vendégek (és a Mikulás, ha nincs kéményünk!) már a csengetés pillanatától kezdve ünnepi hangulatba kerüljenek.

Diótörő

Diótörő karácsonyi ajtó

(fotó: Getty Images)

 A Diótörőt mindenki ismeri, így nosztalgikus mosolyt csalhat a belépő emberek arcára. Az itthon áruházak is tele vannak Diótörő figurákkal. Válassz egy, vagy kettő bábut, állítsd az ajtó oldalához, majd színben harmonizáló koszorút készíts, vagy keress.

Barna koszorú

Téglás ház barna ajtaján karácsonyi dísz.

Barna ajtó mellett óvatosan kell játszani a barna díszelemekkel. A fenti kép egy tökéletes példa arra, hogy milyen karácsonyi ajtódísszel tudjuk feldobni otthonunk bejáratát úgy, hogy ne olvadjanak össze a színek. A szárított narancsnak és a fahéjnak köszönhetően az illatok is a karácsony érzetét hozzák el.

Grincs

Az elmúlt években egyre több Grinccsel találkozunk a hétköznapokban. Köszönhető ez annak, hogy amint lekerülnek a halloweeni díszek, máris felkerülnek a karácsonyfák és égők, illetve bármerre járunk, a hangszórókból karácsonyi zene harsog. Érthető tehát, hogy egyesek miért kezdenek belefáradni ebbe a kapitalista karácsonyozásba. Számukra is itt a tökéletes dísz: menjenek szembe a szarvasos füzérekkel, legyen az ajtajukon Grincs!

Meseszép zöld

Zöld ajtón karácsonyi koszorú.

A mélyzöld árnyalathoz remekül illene egy fehér karácsony… Ne keseredjünk el, ha ez nem valósul meg. Az örökzöld önmagában is erőteljes szín, elengedhetetlen a téli hangulathoz.

Ajándék

Karácsonyi dekoráció ajtóra

(fotó: Getty Images)

Díszítsük fel ajtónk egy hatalmas masnival! Így olyan, mintha egy hatalmas ajándékba sétálnánk be minden egyes alkalommal, amikor hazamegyünk. Azt mondjuk nem állítjuk, hogy visszafogott. 

Karácsonyi dekoráció ajtóra

(fotó: Profimedia)

Ez azért egy SOKKAL visszafogottabb verzió.

Illatos koszorú

Fehéjas és gömbös karácsonyi ajtódísz.

Ki ne szeretné, ha otthona bejáratát fenyőágak, aszalt narancs és fahéj illata lepné be? Aki karácsonyra hangolódik, az biztosan! Egy ilyen koszorút akár mi magunk is elkészíthetünk. Ha nem akarunk bíbelődni a koszorú megfonásával, azzal ugyan lehet csalni. Ezt leszámítva olyan elemekkel díszítjük ajtónk, amivel csak szeretnénk! Próbálkozzunk egyéb szárított gyümölcsökkel a még különlegesebb illatokért.

Virágos koszorú

Karácsonyi dekoráció ajtóra

(fotó: Profimedia)

A mikulásvirág örök jelképe a decembernek és a téli időszaknak. Aranyos kis cserepeinkben feldobják a lakás szobáit. Azonban egy koszorún nem maradnának életben túl sokáig. Viszont műanyag testvéreik kibírják az egész adventi időszakot és a tél további napjait is. 

Bogyós koszorú

Piros bogyós karácsonyi ajtódísz.

Nem a mikulásvirág az egyetlen piros növény, amely a karácsonyi hangulatot hirdeti. Az eukaliptuszágak tökéletes harmóniában vannak a piros bogyókkal, így egy diszkrét, de mégis csodaszép karácsonyi ajtódíszt kaphatunk!

Az igazi örökzöld

Kézműveskedők figyelem! Ez az ajtódísz az igai örökzöld, ugyanis soha nem veszti el eredeti rugalmasságát és frissességét. Minden évben újra elővehetjük, hogy karácsonyt csempésszünk bejárati ajtónkra. Ráadásul barátainknak is készíthetünk, hogy nekik se kelljen többé ajtódíszeket vásárolniuk!

(Forrás: Elle, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top