nlc.hu
Tuti Tippek

Cukrászdai bejglik ára

Nagyot drágult idén a cukrászdai bejgli, ötezer forintba is kerülhet

Az eladók többsége szerint megértőek a vevőik, és elfogadják, hogy emelni kellett az árakon.

Nem hiányozhat karácsonykor az ünnepi asztalról a bejgli. Az rtl.hu utánajárt, mennyibe kerül idén a minőségi bolti bejgli. A portál által megkérdezett cukrászdák mindegyike kisebb-nagyobb mértékben emelte ennek a klasszikus karácsonyi édességnek az árát a tavalyihoz képest, amit az alapanyagok drágulásával, a növekvő bérköltségekkel és az elszálló energiaárakkal indokolnak.

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke elmondta, hogy idén csak az infláció mértékével növekedett a cukrászdai bejglik ára. „3000 és 4000 forint között is lehet már minőségi bejglit találni a cukrászdákban, ami azonos árkategória a tavalyi évhez képest, de a legtöbb helyen 4000-5000 forint között kínálnak egy rúd bejglit” – magyarázta. 

Az ételintoleranciával küzdő vásárlóknak valamivel magasabb árakkal kell számolniuk, de a különbség nem kiugró – jegyezte meg.

bejgli

Ki boltban vagy cukrászdában szerzi be a bejglit, ki pedig otthon süti meg – Fotó: iStock

A Belvárosi Auguszt Cukrászdánál azt nyilatkozták, hogy a vevőik elfogadják, hogy drágulnak a sütemények, és hajlandók megfizetni a minőségi bejgli árát. A hétköznapi vásárlók esetében nem érzékelnek kereslet-visszaesést, inkább a céges rendelések terén tapasztalnak változást.

Az Etele téri Erdős és fiai Cukrászdában a megrendelések számából úgy látják, hogy a vásárlóikat nem riasztja el az áremelés. Mint mondják, a jó alapanyagból készülő, minőségi cukrászsüteményekért még mindig szívesen megfizetik az értékarányos árat a vendégeik.

Az újbudai Sütizz Cukrászda és Ráday utcai Nándori Cukrászda inkább óvatosan nyúlt a bejglik áraihoz, törekedve az értékarányosságra. 

Ami pedig az otthon sütést illeti, Erdélyi Balázs szerint 4 ezer forintos dióból és 3 ezer forintos mákból otthon sem lehet már nagyon olcsón kihozni egy bejglit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top